akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3812
EURO
34,7666
ALTIN
2.410,20
BIST
10.110,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Geleneksel Karakucak Güreşleri Yapılan BALATLI ATASPORUNU YAŞATIYOR

Geleneksel Karakucak Güreşleri Yapılan  BALATLI  ATASPORUNU YAŞATIYOR
15.09.2016 20:04
490
A+
A-

Akçakoca’nın En Eski Yerleşim Merkezlerinden Balatlı Köyü Geleneksel Karakucak Güreşleri Bayramın 4. Günü 120 Güreşçinin Katılımıyla Gerçekleşti.

Yaklaşık 4 yüz senedir yapıldığı belirtilen 1980 yılına kadar sadece yağlı güreş olarak süren bu tarihten sonra karakucak güreşlerinin de yapılmaya başladığını söyleyen bu yılın Güreş Ağası İdris Bahadır, eldeki imkanları zorlayarak her yıl atalarından miras kalan  güreşleri sürdürme kararlılığında olduklarını vurgulayarak; “Köyümüz Akçakoca’nın en eski köylerinden biridir. Atalarımız buraya yerleştiği yıllarda başlayan güreşler zaman zaman aksasa da günümüze kadar süregelmiştir. Bizlerde kendi olanaklarımızla bunu yaşatmaya devam ediyoruz. Bazı destekler olmuyor değil. Onlara teşekkür ediyorum. Köy Muhtarlığı ile el ele vererek geleneği sürdürürken Ata sporumuz güreşi yaşatmaya katkı veriyoruz. Federasyonun bizim gibi organizasyonlara destek vermesi çok yaralı olur.” .

 

balgu-2 balgu-4 balgu-5 balgu-6

Güreşlerin en güzel ve sorunsuz bir şekilde yapılması için büyük çaba gösteren , gelen konukları güreş meydanı girişinde karşılayan ilgilenen köy muhtarı Mehmet Çil gerek izleyici gerekse sporcu katılımının her yıl  çok olasını arzuladıklarını belirterek  devlet desteğinin şar olduğunu söyledi ve “Ata sporunu yaşatmaya çalışan bu tur organizasyonları yapanlara güreş federasyonunun el uzatması gerekir. Olası sakatlanmalar için bir ambulans talebimize olumlu yanıt verilmedi. ” dedi.

balgu-3

Gün boyu sergiledikleri kıyasıya mücadele ile güreş severlere birbirinden güzel karşılaşmalar izlettiren derece yapan sporculara maddi ve manevi ödüller verildi.

Yaşlılar konukevinden on kadar güreşseverinde izlediği karşılaşmalarda miniklerin kapışması ilginç ve güzel görüntüler oluşturdu.

Organizasyon ekibi her konuğa  etli pilav, ayran ve tatlıdan oluşan yemek  ikramında bulunurken isteyen herkese su bedelsiz verildi.