akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2257
EURO
34,6539
ALTIN
2.396,12
BIST
10.244,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

SINAV EĞİTİM AKÇAKOCA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI

SINAV EĞİTİM AKÇAKOCA   30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI
29.08.2023 23:34
370
A+
A-

Sınav Eğitim Kurumu Akçakoca Şube Kurucusu  Muhammet Çakan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakan mesajında ;“30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101. yıldönümünü idrak ediyoruz. Yediden yetmişe koca bir milletin, işgalcileri Anadolu topraklarından atmak için topyekûn taarruza geçtiği o gün, dünya tarihinin en büyük destanlarından biri yazılmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgal edilen Anadolu toprakları Ağustos ayının son haftasında eşi görülmemiş bir kıyama şahitlik yapmıştır.

Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü günü olan 26 Ağustos’ta başlatılan savaş; 30 Ağustos’ta kazanılan büyük zaferin ardından 9 Eylül’de düşmanın İzmir’den denize dökülmesi ile son bulmuştur.

Büyük Taarruz; yıllar süren savaş ve yokluklar nedeni ile bitap düşmüş aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği yeniden dirilişin destanıdır. Büyük Taarruz; son damla kanı toprağa düşmeden vatanı teslim etmemeye kararlı kutlu bir ordunun ‘Ya istiklal, ya ölüm’ yeminidir.

Büyük Taarruz ruhunu her daim diri tutmak, bu topraklarda var olabilmemizin yegâne reçetesidir. O ruh var oldukça, Allah’ın izniyle milletimizi alt edecek bir güç yoktur.

Büyük Zafer’in 101. yıldönümünde başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ordumuzun tüm yiğit neferlerini , vatan uğruna canını, kanını veren tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyor  30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” ifadesine yer verdi.