akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2772
EURO
35,0355
ALTIN
2.473,33
BIST
10.543,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TOOB, FEDAİ KARABIYIK MTAL’İ ŞEMSİYESİ ALTINA ALDI

TOOB, FEDAİ KARABIYIK MTAL’İ ŞEMSİYESİ ALTINA ALDI
08.07.2023 17:29
304
A+
A-

1981 yılından bu yana Akçakoca’da mesleki ve teknik eğitim veren Fedai Karabıyık MTAL (Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın  girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altına girmiş ve proje okulu olmaya hak kazanmıştır.

Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Metal Teknolojileri Alanı ile  Grafik ve Fotoğraf Alanlarında hizmet veren  beceri kazandırarak birçok sektörde ihtiyaç duyulan elemanları istihdam etmeyi hedeflemiş Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  TOOB bünyesine katılmış olup açılan iki yeni bölümle desteklenerek gelişen teknolojiye  yatkın eleman yetiştirme kapasitesini artırmıştır.

TOOB Bünyesine alınması konusunda özverili çalışmalarda bulunan ve  proje Yürütme Kurulu Başkanı  olan ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant konu ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede ;”Okulumuza  metal ve grafik bölümlerini açarak iki yeni bölüm le destekledik.  Son teknoloji materyaller sıfır alınarak yeni atölyeler kurulumunu sağladık. Bunun yanısıra Okulumuzun atölyelerini ve  araç gereçlerini yeniledik. Devam eden yeni okul yapım çalışmalarına  TOBB olarak nasıl katkı verebileceğimizi gündemimize aldık” dedi.

 

Okulun her ihtiyacı ile yakından ilgileneceklerinin altını çizen Pazvant;” Öğrenci sayımız her yıl kademeli olarak artmakta. Kaliteli  staj imkanı sağladığımız öğrencilerimize  mezun olmadan iş  garantisi sağlıyoruz. Ayrıca  başarılı öğrencilerimize odamız tarafından burs imkanları sağlanmaktadır. Sanayicilerimizin ihtiyaçları ile alakalı yeni bölümlerin açılması için ,  Türkiye’nin neresinde olursa olsun alanında başarılı öğretmen getirilmesini sağlayacak   5 kişilik protokol yürütme kurulunu  direk yetkilendirdik. Okulla ilgili kararlar başkanlığımızca oluşturulan komisyon tarafından alınıyor. Oluşturduğumuz  son derece dinamik yapı sayesinde  hiç bir bürokratik engele takılmadan  okulun ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçları ve gelişim için gerekli şartlar odamız ve üye sanayicilerimiz sayesinde beklemeden karşılanmaktadır.” dedi.

Pazvant ayrıca Organize Sanayi bölgesinin eleman ihtiyacını karşılamak için okulda metal bölümünü açtıklarını  burada kaynakçılık öğreterek öğrencilerin iş sahibi olmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.