akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,1977
EURO
35,0623
ALTIN
2.505,47
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

KORONA OLDUĞU BELİRLENEN YOLCU SAKARYA’DA KARANTİNAYA, YOLCULAR BOLU’DA TESTE ALINDI

KORONA OLDUĞU BELİRLENEN YOLCU SAKARYA’DA KARANTİNAYA, YOLCULAR BOLU’DA TESTE ALINDI
04.06.2020 07:21
504
A+
A-

İstanbul’da yaşayan ve 2 gün önce korona virüs testi yaptıran sonuçları almadan seyyahate çıkan S.Ç. isimli yaşlı kadın otobüste aldığı testinin pozitif haberi ile Otobüsü durturtarak Sakarya’da Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen kadın karantina altına alındı.

 

Edinilen bilgiye göre test sonuçları henüz çıkmayan kadın, memleketi Diyarbakır’a gitmek İstanbul’dan otobüse binen kadının test sonuçları yolculuğu esnasında doktoru tarafından kendisine aktarıldı. Yolda panikleyen kadın durumu muavine bildirince, Diyarbakır’a gitmekte olan yolcu otobüsü Sakarya’da durdu ve yaşlı kadın Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen kadın karantina altına alınırken, yolcu otobüsü ise yoluna devam etti.

Hastane yetkililerinin otobüs şoförüne ulaşmasının ardından, içerisinde 22 yetişkin, 5 çocuk ve 3 personelin bulunduğu araç Bolu batı girişindeki gişelerde polis ekiplerince durduruldu.

POLİS KONTROLÜNDE TESTE GÖTÜRÜLDÜLER
İçerisinde toplam 30 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü polis eskortu eşliğinde Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi’ne götürüldü. Otobüsten tek tek indirilen vatandaşlar korona virüs testleri yapıldıktan sonra iletişim ve ikametgah adresleri alınarak memleketlerine gönderilmek üzere otobüse bindirildi. Yolcuların test sonuçlarının yaşadıkları illerdeki Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla kendilerine iletileceği öğrenildi.

 

MUAVİNİ ÖPMÜŞ
Otobüs muavini Zafer Demir ,kadınla ilgilendiğini, çantasını alırken, hürmet gösterdiğini belirterek “ 50 lira harçlık verdi. Ona gösterdiğim ilgiden dolayı oğlu gibi gördü. Şimdiye kadar kimse bana bu kadar ilgi göstermedi dedi. Alnımdan da öptü. “dedi.

Otobüs şoförü Şafi Güzel ise Sapanca gişelerinde doktorun telefon açtığını ve “Sizin yolcunun testi pozitif çıkmış. En yakın hastaneye gitmeniz lazım” dediğini belirterek “Biz de Sakarya Eğitim Araştırma’ya gittik. Kadını indirdiler. “Siz gidin en yakın yerde test olmanız lazım” dediler Bolu gişelerinde de polis ekipleri kontrolünde buraya geldik “dedi.