akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,1896
EURO
35,0090
ALTIN
2.505,58
BIST
11.073,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA’LI GENÇLERİN BÜYÜK BAŞARISI

AKÇAKOCA’LI GENÇLERİN BÜYÜK BAŞARISI
24.09.2019 06:30
511
A+
A-

Üç Akçakoca’lı genç ,  Bilişim Sistemleri Mühendisliği öğrencisi  Çağlar Yılmaz,  Özel Eğitim Öğretmeni Olcay Tepe Ve Makine Mühendisi  Kemal Sarı dan oluşan  takımla Engelsiz Masa projesiyle katıldıkları TeknoFest’ te finale kaldı.

Toplamda 122 ülke’den  50.000 başvurunun yapıldığı TeknoFest’ te İnsanlık Yararına Teknoloji yarışmasının çevre kategorisinde finale kalma başarısı gösteren Çağlar Yılmaz ve arkadaşları Olcay Tepe ve Kemal Sarı, Engelsiz yaşam takım adıyla katıldıkları yarışmada
sundukları  ön tasarım raporu başarılı bulunduktan sonra istenen Detaylı Tasarım Raporunda da başarılı bulunmasıyla Final sunumu için  davet edildikleri TeknoFest 2019’ da yer aldılar.


Projenin prototipini oluşturan ekip İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Çevre Kategorisinde jüri karşısına çıkıp final sunumumuzu gerçekleştirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğanın açılışını yaptığı Tekno Fest te sergilenerek önemli bir başarıya imza attı.

Çalışma konu ile ilgili olarak Çağlar Yılmaz gazetemize yaptığı bilgilendirmede Projeden   amaçlananı;
“Özel gereksinimli bireylerin sosyal ortamlarda gereksinimlerinin engele dönüşmesinin önüne geçmek. Sosyal ortamlarda karşılaştıkları problemlerden bazıları; fiziksel alan kullanımı, sipariş verme ve aktiviteleri sırasında yaşadıkları problemler.
Projemiz ile ortaya koyduğumuz özellikler; Elektrikli sandalye sarj istasyonu, özel bireyler için tasarlanmış tablet, görme yetersizliği bulunanlar için masanın üstünde bulunan parçaların  Braille alfabesiyle belirtilmesi, masanın yükselip alçalabilme kabiliyeti, masa ve servis elemanları için derinleştirilmiş alanların bir arada sunulması.
Ortaya konulan özelliklerin kullanılması;
Tablet üzerinden; garson çağırabilme, sipariş verebilme, e-kitap ile kitap okuyabilme, kulaklık yardımıyla radyo tiyatrosu dinleyebilme.
Görme yetersizliği olan bireyler için bütün servis elemanları ve masa üzerindeki parçaların altlarında Braille alfabesiyle ne olduklarının belirtilmiştir.
Yenilikçi Yönümüz; özel gereksinimli bireyler için sosyal ortamlarda kullanılmak üzere Dünya üzerinde geliştirilmiş ilk masa olmasıdır.” Diye ifade etti.







ETİKETLER: