akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2588
EURO
35,0430
ALTIN
2.464,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

HAYVANSEVERLER TEPKİLİ “KATLİAM YASA TASARISINI İSTEMİYORUZ”

HAYVANSEVERLER TEPKİLİ  “KATLİAM YASA TASARISINI İSTEMİYORUZ”
02.07.2017 18:37
630
A+
A-

Türkiye’deki Hayvan Hakkı Savunucularının Tek Yürek Olarak Katılım Sağladığı, Hayvanları Deneysel Çalışmalara, Ölümlere Ve Sürgünlere Göndermeye Karşı,”Katliam Yasa Tasarısını İstemiyoruz” Gündemli Basın Açıklamalarının Akçakoca Ayağı Cumhuriyet Meydanında Gerçekleşti.

Yurdun dört köşesinde ve yurtdışında 1 Temmuz 2017 Cumartesi Saat 13:00 te eş zamanlı olarak yapılan basın açıklaması, Akçakoca Cumhuriyet Meydanında Atatürk Heykelinin bitişiğinde yapıldı.

Basın açıklamasının metnini Akçakoca Dohaycan (Doğa, Hayvan, İnsan: Hepsi Can Derneği) Başkanı Derya Çolpan okudu.

Basın açıklamasına çok sayıda hayvansever katılırken, Akçakoca Kızılay Yaşlılar Konukevi sakini bir grup da açıklama alanına gelerek etkinliğe destek verdi.

hay-2 hay-3

Dohaycan Başkanı Derya Çolpan’ın okuduğu “Katliam Yasa Tasarısınız İstemiyoruz” başlıklı ortak basın metninde taleplerini sıralayan ve neden karşı çıktıklarını vurgulayarak ;

Hükümetimize Çağrımızdır! Başlığı ile

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılması için Orman Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan, özellikle sokak hayvanları için SÜRGÜN ve ÖLÜM içeren YASA TASARISI, katliamlara sebep olmadan çekilmeli ve yeniden hazırlanmalıdır.

TALEBİMİZ, Bu tasarının, STK lar, akademisyenler, Veteriner Hekimler Odaları ve BARO Hayvan Hakları Komisyonlarının da katılımı ile TEKRAR görüşülüp, ÇÖZÜM odaklı olarak ve sokağın gerçeklerine, eko dengeye, vicdani ve insani koşullara uygun olarak yeniden hazırlanmasıdır. Bu TASARI KATLİAM maddeleri içermektedir: diye görüşlerini belirttikleri 10 maddelik taleplerinin son bölümünde

Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine göre de bütün hayvanların insanca bakılma gözetilme ve korunma hakkı vardır. Ve hayvanlara fiziki ve psikolojik acı verecek tıbbi ticari bilimsel deney yapılamaz. Hayvan hak sahibi olan bir varlıktır. 2 Ekim 1997’de Üye Devletlerce imzalanarak Mayıs 1999’da yürürlüğe giren Amsterdam Antlaşması ile hayvanların duygulu varlıklar olduğu benimsenmiştir.

Hiç bir hayvan kaderine terk edilemez.

Yaşam hakkı tüm hakların üzerinde korunması gereken en kutsal haktır.’

TÜM HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI ifadesi yer aldı.