akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,1914
EURO
34,9667
ALTIN
2.516,57
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ne zaman?

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Müslümanlar ramazan ayının ilk günü sahur yapıp oruç tutacaklar. Ay boyunca bu ibadeti yerine getirecek olan İslam alemi ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ne zaman?
23.05.2017 20:25
821
A+
A-

İslam alemini için en hayırlı ay olan ramazan ayına sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş bir an evvel 11 ayın sultanı ramazanın başlamasını bekliyor. Müminler bir ay boyunca sahura kalkıp niyet edip oruç tutacaklar.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

En hayırlı ay sayılan ramazan ayı 27 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 24 Haziran Cumartesi günü sona erecek. Ramazan Bayramı ise 25 Haziran’da başlayıp 27 Haziran günü sona erecek.

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Müslüman cemaati ilk teravih namazını 26 Mayıs Cuma gecesi kılacak. 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının ilk teravih, Ramazan ayından bir gün önce kılınmaya başlıyor.

TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.