akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İLAÇLAMA YAPARKEN İNSEKTİSİT VE FUNGUSİT KARIŞIR MI ?

06.07.2021 09:59
2.982
A+
A-

Bahçelerimizdeki böcek ,  haşere , tırtıl , kelebek  gibi canlı zararlıları öldürmek için kullanılan zirai ilaçlara insektisit , mantar sporlarına bağlı olarak gelişen külleme gibi hastalıklara karşı  kullanılan ilaçlara fungusit denilmektedir.

Fındık ocaklarımızda Mayıs ayı sonlarından itibaren fındık kurdu ,  amerikan beyaz kelebeği tırtılları ve dalkıran- daldelen zararlıları ile mücadele edilmesi gerektiği dönemde külleme hastalığı da yayılmaya , bahçelere dağılmaya başlıyor.

Bizim bahçelerimizde eğim fazla ,  engebeli bir arazi yapımız var , ocaklarımızı ilâçlamak çok fazla  iş gücü ve zaman gerektiriyor. Arazi yapımızdan dolayı büyük makineleri kullanma şansımız olmuyor.

Peki tırtıl ve yazıcı böceklere atılacak insektisit ile küllemeye ve mantar sporlarına bağlı diğer hastalıklara karşı atılacak fungisit ilaç türleri karıştırılarak atılabilir mı?

 

Çok özel bir formda olan ilaç türü değilse insektisit ve Fungusit ilaçlar karıştırılıp atılabilir.

İnsektisit ya da fungusit ilaçları beraber uygulayacaksanız, İlaçlama da küçük damlalar üreten memeler kullanmak ilaçlamanın daha verimli olmasını sağlayacaktır.

Diğer önemli konu ise ilaçlama sırasında sağlık açısından gerekli tedbirleri almalı, sağlığımızı tehlikeye atmamalıyız.

“Her gelecek yakındır” demiş atalarımız.

Fındık bahçelerimizde hasada 40- 50 gün kaldı. Bahçelerimizde gözlemi ihmal etmeden zirai mücadelemizi yapalım. Bugünler fındık bahçesi olan üreticiler için boş geçirilecek günler değil .

Önümüzdeki bir ay içerisinde fındık ocaklarımızı hızla yayılan külleme hastalığı zararından,  fındık kurdu ve yazıcı böcekler zararından , amerikan beyaz kelebeği zararından  korumamız gereken , tırpan yaparak yabancı ot mücadelesi ve hasata hazırlık yapmamız gereken günlerdir.

 

Unutmayalım ki önümüzdeki 1 ay içerisinde zararlılar ve hastalıklardan koruyabildiğimiz ve kurtarabildiğimiz kadar fındık toplayacağız.

Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur.

 

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları