akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

HAYAL GÖRMEYELİM

05.07.2017 18:18
728
A+
A-

Değerli hemşerilerim, hava şartlarının son derece müsait olduğu bir bayram tatilini geride bıraktık.

Özellikle bayramın ikinci günü Akçakoca’mız ciddi bir kalabalık yaşadı, hatta bazı kaynaklar yüz binin üzerinde misafir olduğunu basında paylaştılar.

Resmi yatak kapasitemizin 2500-3000 olduğu düşünülürse bu rakamın abartılı olduğu ya da gelenlerin daha ziyade günü birlikçiler veya yazlıkçılar olduğu sonucu ortaya çıkar. Herneyse, benim vurgulamak istediğim nokta farklı. Esnafımız on ay boyunca bugünleri bekliyor. Geriye kalan iki ay içerisinde kışın ettiği zararları telafi edip yoluna devam edecek. Açıkçası çok zor.

Akçakoca’mızın doğal güzelliklerini tartışacak değiliz ama maalesef bu yeterli olmuyor. İklim değişikliklerinin bizide etkilediği ortada. Eskiden güneşin nasıl battığına bakar ve ertesi gün havanın nasıl olacağını az çok bilirdik, ama şimdi hiçbir tahmin tutmuyor, çok ani hava değişimleri yaşanabiliyor.

Geçtiğimiz yaz sezonunda yaşanan malum olaylar doğal olarak turizm sektörünü zora sokmuştu ve beklentiler bu yıla kaymıştı. Bayramla birlikte çok iyi bir başlangıç yapılmış oldu, ama önemli olan devamının gelmesi. Bugün, eskiden sürgün yeri olarak andığımız yerlerin bile turizmden pay almak için verdikleri çabayı görünce işimizin kolay olmadığını herkes sanırım takdir eder.

Peki, ne yapmamız lazımki bir fark oluşturalım? Bence öncelikle kendimizi kandırmadan gerçekçi olmamız gerekiyor. Avantajlı ve dezavantajlı olduğumuz noktalar var; Şöyle ki, metropollere olan yakınlığımız çok önemli bir artı. Hafta sonu için bile rahatlıkla gelinebilecek bir yer. Doğal güzelliğimiz bizim turizmle anılmamızın en birincil nedeni. Gelelim eksilerimize; Akçakoca’da ne yapılır sorusuna ne derece sağlıklı cevap verebiliyoruz. Artık günümüzde tatil tercihlerinde çocukların ne kadar etkili olduğu ortada, bu noktada ne kadar başarılıyız?  Çocukların ve gençlerin anne babalarına illede Akçakoca’ya gidelim biz orda çok güzel vakit geçiriyoruz dediğini kaç kişi söyleyebilir. Turizm beldeleri özeldir, misafirlere farklı seçeneklerle hayallerindeki tatil imkanlarını sunabilmelidir. Orta ve biraz ileri yaşta olan kesim para harcayan kesimdir ve onların beklentilerine cevap vermek çok zor değildir. Kaliteli hizmet beklerler. Belediye hizmetleri konusunda hassastırlar, sorunları olduğunda birilerinin kendilerini dinlemesini beklerler. Ama zaten bunlar olması gereken şeyler , Çocuk ve gençlere gelince ,onlarda arkadaşlık ortamı kurabilecekleri mekanlara ve onları cezbedecek aktivitelere ihtiyaç duyarlar ,bu konuda çok eksiklerimiz var ve bu dersimize çalışmalıyız.  Tesislerimiz Akçakoca boyutunda oldukça iyi. Otellerimiz, Kafe ve restaurantlarımız her gün daha da iyi oluyor. Beni ayrıca sevindiren bir olay da şudur, artık yöremizin şartlarına uygun butik işletmelerin hizmet vermeye başlaması Akçakoca’mızın değerini artıracaktır.

Değerli dostlar bu kadar laftan sonra ufak birkaç eleştiri yapmazsak herhalde yazımız eksik kalmış olur. Daha öncede söyledim Akçakoca turizmi maalesef sahipsizdir. Bunun aksini iddia eden varsa lütfen bana söylesin. Akçakoca’ya gelenler emin olun ya eşinden dostundan duymuştur yada tesislerin özel çabalarıyla gelmiştir.  Bu işler EMITT fuarında şov yapmakla da olmaz. Sahada olup bire bir insanlara Akçakoca’yı anlatmamız lazım. Bunun en etkili yoluda sosyal medyadır. Göynük gibi adı sanı neredeyse duyulmamış bir yerin belediyesinde 3 tane bedava rehberlik hizmeti veren eleman varsa daha fazla uzağa gitmemize gerek yok diye düşünüyorum. Tur otobüslerinin şehir merkezine yakın park edeceği yerler, temiz tuvaletler, bunlar olmadan rakiplerimize fark atmamız çok zor. Lütfen hayal görmeyelim.

Kalın sağlıcakla.

 

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları