akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3893
EURO
34,7878
ALTIN
2.396,31
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

EMITT ve Sonrası

08.02.2017 21:03
425
A+
A-

Değerli hemşerilerim, bir EMITT uluslararası turizm fuarını daha geride bıraktık. Bu yıl sağlık nedeniyle şahsen katılamadım ve bunun üzüntüsü içerisindeyim. Daha önceki yıllarda gerek turizm derneği başkanı gerekse bir işletmeci olarak bu fuarda Akçakoca’mızı diğer arkadaşlarımızla birlikte temsil etmeye çalıştık. Bu yıl Akçakoca belediyesi önderliğinde yürütülen çalışmalar ses getirmeyi başarmıştır. Geçtiğimiz yıllarda Düzce Valiliğinin bize ayırmış olduğu stantlarda maalesef kendimizi gösterme şansımız olamamıştı.

Sezar’ın hakkını Sezar’a vermemiz gerekiyor. Başarı kendiliğinden gelmiyor.  Önce istemeliyiz ve olaya profesyonelce bakabilmeliyiz ve en önemlisi de inanmalıyız. Bu satırlarda Sayın Başkan Cüneyt Yemenici’yi birçok kez turizmle ilgili konularda acımasızca eleştirdim. Ancak bu kez tam not aldı. Her şeyden önce inisiyatif aldı, profesyonel bir ekipten yardım aldı ve en önemlisi de yerel dinamikleri işin içine katmasını bildi. Bu arada bu başarının mimarları başta Sayın Başkan olmak üzere, Gülten hanım ve mahalleli bayanlar, Mustafa hoca ve yanındaki folklorcu arkadaşları, oradaki ortamı anında buraya aktaran değerli gazeteci arkadaşlarımdır. Hepsini canı gönülden kutluyorum. Bu konuda son olarak şunu söylemek istiyorum demek ki istenince oluyormuş.

Şimdi gelelim bu başarılı fuar organizasyonunun 2017 yaz sezonu için ne gibi yansıması olabilir sorusuna.  EMITT aslında profesyonelleri bir araya getirerek iş bağlantılarının yapıldığı bir organizasyon. Sanki bu konu biraz eksik kalmış gibi, yıldızlı otellerimizi sahada pek fazla göremedik. Belki bu fuarın artı getireceğine inanmıyor olabilirler saygı duymak gerekir, ancak ekonomik şartlar turizmi cezalandırıyor gerekçesiyle moralleri bozup kendi köşesinde kalıp beklemek bence yapılabilecek en büyük hatadır. Turizmin Akçakoca’mızda artık bir sektör olduğu bir vakadır. Sorunlarımız var ve her zamanda olacaktır. Önemli olan bu sorunlara çözüm üretme iradesidir. Nasıl EMITT ‘te birlik beraberlik içinde olduysak bu ruhu devam ettirelim eminim şartlar ne kadar zor olursa olsun Akçakoca pozitif olarak ayrışacaktır. Bu kadar kafa karışıklığından sonra belki güzel bir haber sizleri umutlandırır diye düşünüyorum, Sayın Başkanla yaptığımız kısa görüşmede civar illerle birlikte Dubai’deki turizm fuarına katılabileceklerini bilgisini aldım ki bu çok önemli bir kazanımdır.  Umarım bu proje gerçekleşir ve Akçakoca’mızı farklı bir boyuta taşıma şansımız olur. Saygılar.

 

Yazarın Diğer Yazıları