Akçakoca Ziraat Odası tarafından, kahverengi kokarca zararlısı ile nasıl mücadele edilmesi konusunda Batı Karadeniz bölgesinin en kapsamlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Düzce Vali Yardımcısı Ömer Sağlam, Düzce CHP Milletvekili Talih Özcan ,Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, TMO Sakarya Bölge Müdürü Dursun Esen, Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜFAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şemsettin Kulaç, İl Sağlık Müdürü Dr. Esra Tombul Mafizer, Akçakoca İlçe Tarım Müdürü Cemil Uzun, Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun, , Düzce CHP İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Akçakoca Ak Parti Başkanı Burhan İşleyen, Saadet Part,si İlçe Başkanı Özkan Atıcı, İGM Başkanı Başkanı Fazlı Koç , Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Prof. İsmet Yıldırım. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, Ak Parti Akçakoca İGM üyeleri Ziya Denizgez, Necmi Işık, Akçakoca Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Esra Kara ile maalesef çok az sayıda fındık üreticisinin katıldığı katılım sağladığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal marşın okunması ile başladı
Akçakoca Belediye Meclis Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Ev sahibi Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Kadir Mutioğlu, katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür etti.
İl Tarım Müdürü Esra Uzun Kokarca hayvanının çok zararlı bir hayvan olduğunu ve görüldüğü yerde yok edilmesini vurguladı. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak , paneli düzenleyen ve emeği geçenlere, davetlilere teşekkür etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan, Kokarca zararlısının ürünlere çok zarar verdiğini mücadelesi ile ilgili bu paneli düzenleyen ziraat odasına teşekkür etti. Düzce Vali Yardımcısı Ömer Sağlam ise yaptığı konuşmada bu böceğin çok tehlikeli olduğunu bunu çiftçilerimize iyi anlatılmasının gerektiğini söyledi.
Son olarak kürsüye gelen ziraat mühendisi Esra Kara ise bir sunum ile davetlilere Kahverengi Kokarcası ile Mücadelesini ve zararlının tanımlanması, etkileri ve mücadele yöntemleri konusunda çiftçilerimiz bilgilendirildi.
Daha sonra çitçilerle bilgi alışverişi yapıldıktan sonra panel sona erdi