akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3792
EURO
34,7083
ALTIN
2.398,94
BIST
10.081,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BAŞKAN ALBAYRAK, SERGİLEDİĞİ UZLAŞMACI TAVRI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

BAŞKAN ALBAYRAK,  SERGİLEDİĞİ UZLAŞMACI TAVRI İLE DİKKAT ÇEKİYOR
12.04.2024 19:58
1.891
A+
A-

 31 Mart yerel seçimlerinde Akçakoca belediye başkanlığını kazanan ancak henüz mazbatasını almamasına rağmen ilçeye en üst perdeden hizmet veren Fikret Albayrak, hizmet aşkı ile kalpleri fethettiği kadar sergilediği uzlaşmacı, yürekleri ısıtan tavırları ile Akçakoca dinamikleri ile uyum içinde bir yönetim modelini sunacağının işaretini veriyor.

Ramazan Bayramının ilk gününde vatandaşla birlikte bayram namazını kılan ve cami çıkışındaki bayramlaşma seremonisinde yer alan ilçe kaymakamı Mustafa Can ile birlikte  vatandaşın bayramını kutlayan Fikret Albayrak,  daha sonrasında Mülki amirle birlikte kurum ziyaretleri yaptı.

Albayrak’ın Kaymakam Can ile  uyumlu hareketi, belediye & mülki idare arasındaki  işbirliğinin üst düzeyde gerçekleşeceğini  işaret ederken, bu uyumlu çalışma ile başta turizm alanında olmak üzere Akçakoca’yı çok güzel günlerin beklediğini öngörmek mümkün olacağının habercisi.

Bayram tatilinin ilk gününde Yukarı Mahalle Tarihi Pazarı’nı ziyaret eden Fikret Albayrak, burada kendisini çiçeklerle karşılayan pazar esnafı ve vatandaşlarla sohbet gerçekleştirdi. Tarihi pazarın gelişmesi ve esnafın daha da çok kazanması için ilave projeler hazırladığını belirten Albayrak, mahalle halkının müzikli karşılamasında onlarla horonlar çekti.

 Bayramın ikinci gününde ise Tarihi Mahalle’deki bir işyerinin açılışını gerçekleştiren Fikret Albayrak, yeni işletmenin kurdele kesim töreninde bulunan eski belediye başkanı Cüneyt Yemenici’ye övgü dolu sözler sarf etti.

Yemenici’nin hak ettiği iltifatları ifade etmekten çekinmeyen Albayrak’ın bu tavrı ve açılış  öncesinde İYİ Parti ilçe başkan ve yönetimi açılış sonrası ise  Mahalle’de bulunan Ak parti heyeti ile kurduğu sıcak diyaloglar görenlerin de içini ısıttı.

Akçakoca belediyecilik tarihinde  2.dönemini yaşayan Fikret Albayrak’ın bu uzlaşmacı yaklaşımları, tüm siyasi farklılıklarına rağmen ortak paydamız olan Akçakoca için özlenen bir yaklaşım olarak tarihe not düşerken, Albayrak’ın kontrolünde, dar görüşlülükten uzak ve tüm geniş kesimlerle işbirliği halinde bir Akçakoca’nın yeniden inşa edileceğine delalet olarak görülüyor.