akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TARİHİ MAHALLE RESTORASYONU İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

TARİHİ MAHALLE RESTORASYONU İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
19.03.2024 10:13
709
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı M. Okan Yanmaz,  Akçakoca için çok önemli bir projenin daha gerçekleştirilmesi için gerekli olan paranın hibe olarak alındığını söyledi.

Başkan Yanmaz, Tarihi Mahalle pazarını restorasyon projesin en kısa sürede başlatılacağını ve  Ayazlı Mahallesinde temeli atılan Kültür Merkezi inşası ile ilgili   açıklamasında “

Sevgili Akçakocalı Hemşerilerim, Akçakoca için önemli bir kültürel mirası olan Yukarı Mahalle’nin yıllar geçtikçe deforme olması nedeniyle  başlattığımız Yukarı Mahalle restorasyon ve yenileme projemizin hibesini aldık.

 

Yukarı Mahalle projesi kapsamında eskimeye yüz tutmuş tarihi evler restore edilip yenilenirken cadde üzerine de çeşitli restoran, kafe ve sosyal alanlar yapılarak Akçakoca’nın tarihi dokusuna zarar vermeden modern ve estetik görünümünü ortaya çıkaracak bir ortam oluşturacağız.

Akçakoca tarihini en iyi şekilde yansıtan Yukarı Mahalle’nin yenilenmesi ile gençlerimiz ve yaşlılarımız daha rahat ve sosyal bir şekilde yaşamını sürdürürken, açılacak olan sosyal alanlar sayesinde yerel ekonomimizin ve turizm sektörümüzün artmasına katkı sağlayacağız.

Memleketimize hayırlı uğurlu olsun!

Ayrıca ,Ayazlı Bölgesi’nde 6 dönümlük yer tahsis ettiğimiz Kültür Merkezi projemizin iş insanı Burhan Özdemir tarafından iki buçuk ay önce temelinin atıldığını hatırlatmak istiyorum. Kültür Merkezi projemizin içerisinde atölye ve eğitim merkezi, 450 kişilik tiyatro ve sinema salonu ve sergi alanına ek olarak spor salonu da yapımı bittikten hemen sonra hizmete açılacaktır. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.