akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3477
EURO
34,7828
ALTIN
2.394,90
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYAN İYİ PARTİ BAŞKAN ADAYI LOKUM , AKÇAKOCA ADD’Yİ ZİYARET ETTİ.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYAN İYİ PARTİ BAŞKAN ADAYI LOKUM , AKÇAKOCA ADD’Yİ ZİYARET ETTİ.
08.03.2024 21:12
1.995
A+
A-

Her geçen gün ilginin ve sevginin arttığı gözlemlenen İlçe başkanı ve kurmaylarıyla 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlamaları kapsamında Çarşı Pazar esnafı  kadınlar lokum ikram eden   Akçakoca Belediye Başkan Adayı Alkan Lokum ve beraberindekiler Atatürkçü Düşünce Derneği Akçakoca Şubesini  ziyaret ettiler.

Şehir merkezinde 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle caddede karşılaştıkları kadınlara ve kadın esnaflara bulunarak   günlerini kutlayan LOKUM ve beraberlikler Atatürkçü Düşünce Derneğine yaptıkları nezaket ziyaretinde ADD  yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle tarafından karşılandılar.

Sohbet havası içerisinde geçen ziyarette  seçilmesi halinde Akçakoca’da ilk anda yapacağı çalışmaları ve nasıl bir başkanlık modeli sergileyeceğini anlatan Başkan Adayı Lokum  ilk işinin  turizmin geliştirilmesi ve istihdamı arttırmak  için gerekli çalışmalar yapacağını söyledi.

Birikmiş borçları ödemek için acilen para bulunması gerektiğini vurgulayan  Lokum “ Bunun içinde mutlaka ve mutlaka turizmin gelişimini sağlayacağım. Hedefim Akçakoca’da yıllık bir milyon kişinin ziyaretini sağlayacak çalışmalar yapmak. Bu dediğimi bazı çevreler tiye almışlar Akçakoca’ya zaten bir milyon kişi geliyor demişler.  O zaman sormazlar mı bu üç otel niye kapalı. Benim  kastım Akçakoca’ya günübirlik gelen değil. Gerektiği  gibi tatl yapacak para bırakacak kesim. Geldiği iddia edilen milyon kişi  bu paranın %10’unu ancak bırakmıştır.

Gelen turist burada birçok organizasyonlara katılmak durumunda kalacak otellerinden kafelerinden esnafından hizmet satın alacak ve gerektiği gibi para bırakarak gidecek.” dedi

Bunun içinde en önemli etkenin tanıtım olduğunu ve sosyal medyanın devreye sokulmasını vurgulayan Lokum “ Ne yazık ki üniversite öğrencileri ile yaptığım görüşmelerde memleketin dört bucağından gelen bu arkadaşlar daha önce hiç Akçakoca’yı duymadıklarını bilmediklerini  söylüyorlar .

Bunun nedeni nedir biliyor musunuz sadece ve sadece Akçakoca’yı tanıtacak reklamlar, organizasyonlar ve girişimlerde bulunmamaktır. Yıllardır yönetim  bulunan arkadaşlar eski kafayla tanıtım yapmanın peşinde koşarken dünyanın internet tarafından yönetildiğinin bütün çalışmaların sosyal medya ve internet üzerinden yapıldığının farkında bile değiller.

Sosyal medyanın etkisinin hala farkına varamayan yöneticilerimiz turizmi geliştirme konusunda sınıfta kalmışlardır . Bir örnek vereceğim. Mahalle pazarında bir esnafımızın Instagram takipçileri Akçakoca belediyesinden 10 kat fazla. Bir Alaçatı bir Amasra var ki işi böyle başarmışlar.  Bugün kıştan oraya gitmenin planlarını yapan insanlar var. Karasu’yu, Alaplı’yı görün. Dün yanımıza yaklaşamayanlar bugün bizi fersah fersah her alanda geçtiler. Halen şunu yapacağız bunu yapacağız diyorlar görevdeyken neden yapmadınız elinizi tutan mı vardı .

Ben profesyonel bir ekiple çalışarak hızlı tanıtım yaparak Akçakoca’ya para harcayacak kalitede bir milyon turisti buraya getireceğim “ dedi.

Üniversite ve profesyonel bir ekip çalışması ile  Akçakoca’nın  25 yıllık turizm Master planını hazırlayacağını , her şeyden önce tasarruf yapacaklarını gerektiği kadar personeli elde tutacağını çalışmayan ve boş gezenin işine son vereceğini belirten Lokum” Kesinlikle şunu altını çizmek istiyorum ben göreve geldiğim zaman çöpler her zaman alınacak, mahalle araları dahil tüm yolları yapılması sağlanacak, özellikle plajlarımız tamamı halka açık olacak ve olması gerektiği gibi hizmet veren duşları tuvaletleri soymak kabinleri olacak ve hiçbir vatandaşımız oralarda rahatsız edilmeyecek. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum ki göreve geldiğim ilk günden itibaren tüm kaldırımlar yayaların rahatça kullanımına açılacak işgale son verilecek” dedi. Karşılıklı soru cevap şeklinde süren ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.