akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3684
EURO
34,7084
ALTIN
2.392,65
BIST
10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

AHMET GÜNER’DEN, MHP İL VE İLÇE BAŞKANI’NA SİTEM

AHMET GÜNER’DEN, MHP İL VE İLÇE BAŞKANI’NA SİTEM
25.02.2024 18:10
1.061
A+
A-

Ülkü Ocaklarından başlayarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin her kademesinde görev yapan   partinin önemli isimlerinden ,  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerde görev alacak listelerin belirlenmesi sürecinde MHP  İl Başkanı’nın tavrını eleştiren Ahmet Güner, bu tutumunun MHP teamüllerine aykırı  bir davranış olduğunu  söyledi.

Konu ile ilgili olarak Akçakocalı ülkücü gençler ile birlikte bir basın açıklamasında bulunan, 31 Mart Yerel seçimlerinde Akçakoca’dan MHP’den İGM aday adaylığını açıklayarak  çalışmalarına başladığını tüm köylerin ve Akçakoca’nın sorunlarını bildiğini belirten her kesimin adaylığına sıcak baktığının altını çizen Ahmet Güner “ Ben bu kararı  kendi başıma almadım. Yaptığımız istişarelerde İl Başkanımız bana 2 yıl önce  bizzat  “ Gelecek seçimde İGM adayımız sensin hazırlıklı ol “  demişti ve bende bu doğrultuda çalışmalarıma başladım. Tüm köylerimizin muhtarları, STK temsilcileri Partimizin önder isimleri ile görüştüm ve yüzde seksen oranında onaylarını aldım .  Bütün bunların teşkilatımız tarafından bilinmesine karşın listelerin teslimine saatler kala İl den gelen bir listenin  talimatla  İlçe başkanlığında onanarak ilçe seçim kuruluna sunulmasına ve şahsımın liste dışında bırakılmasına bir anlam veremedim. Milliyetçi Hareket Partisinin tüzüğüne aykırı bu davranışı şiddetle kınıyorum. Akçakoca  İlçe Başkanlığı, Listeler üzerinde   İl başkanlığının müdahalesinin olamayacağı bilmesine karşın önüne konan listeyi  onaylamış ve İl Başkanının sekretaryası gibi davranmıştır.” dedi.

TÜM GÜCÜMÜZLE OKAN YANMAZ YANINDAYIZ

Kendisinin partisine asla küsmediğini İl Ve İlçe Başkanlarının tavrını kınadığını, listede yer almayışının  nedeninin  sıklıkla sorulması üzerine konuya açıklık getirmek  için bu açıklamayı yaptığını belirten Güner “ Bu açıklamamın Belediye Başkan Adayımız Okan Yanmaz ile hiçbir ilgisi yoktur. Kesinlikle ona zarar versin istemeyiz. Biz ülkü ocaklarının neferleri ile birlikte tüm gücümüzle Okan Başkanımızın yeniden seçilmesi için çalışacağız ve 31 Martta yeniden başkan seçilmesini sağlayacağız.

Benim bu açıklamam sadece ve sadece az olsun benim olsun, kazanırsa ben kazandım, kaybedilirse vatandaşın takdiri anlayışına karşıdır. MHP Akçakoca’da var olan bir İGM üyeliğini kaybederse sorumluluğunu kim üstlenecek İl ve İlçe Başkanı mı? Bu soruma cevap istiyorum.” dedi.

Listede yer alan isimler ile ilgili hiçbir itirazının olmadığını vurgulayan Güner açıklamasını  “ Eleştirim İl Başkanı’nın İlçe Teşkilatını yok saymasına ve İlde hazırlayıp İlçe Başkanlığına emirle tasdik ettirmesinedir. Akçakoca MHP İlçe Teşkilatını  kaale almamasınadır” diyerek tamamladı.