akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

 BİLGİN , SİVİL İNİSİYATİF GRUBU’nda AKÇAKOCA’YI ANLATTI

 BİLGİN , SİVİL İNİSİYATİF GRUBU’nda AKÇAKOCA’YI ANLATTI
06.01.2024 11:10
458
A+
A-

Bir haftada  iki konuk ağırlayan SİVİL İNİSİYATİF GRUBU  , Düzce Belediyesi 23 Nisan Parkı Kafeteryası’nda 4 Ocak 2024 Perşembe günü akşamı bir araya gelerek iki önemli konuda sunum gerçekleştirdi.

Katılan kanaat önderlerine ilk sunumu Düzce Orman Fakültesi Öğrt.Üyesi Doç.Dr. Şemsettin Kulaç yaptı. “TEK KÖK AĞAÇ FINDIK “ konusunda yapılan çalışmalar ve elde edilen başarıları anlatan Kulaç, mevcut fındık arazilerimizde yapacağımız dönüşüm ile fındıkta lider ülke olmaya devam edebileceğimizi, aksi takdirde tek kök ağaç fındık ile üretim yapan ülkeler ile yarışamayacağımızı örnekleriyle anlattı.

Daha sonra söz alan, Akçakoca üzerinde yaptığı çalışmalar sonucu yazdığı kitaplar ile bir çok bilinmezi ortaya çıkaran Yazar İbrahim Bilgin Akçakoca hakkında bilgiler verdi. Sayın Bilgin, Akçakoca’yı üç döneme ayırarak verdiği bilgilerde, Efsane Dönemine ait argonat efsanesi ile Karadenizi keşfeden Yunanlıların kurdukları Dias’tan, Hikâye Döneminde Göynük, Mudurnu, Bolu, Yığılca üzerinden gelen Selçuklu Oğuz Boylarının verdikleri isim ile Akçaşar’dan, Konuralp Beyin savaşmadan teslim aldığı, Osmanlı Sarayının, donanma ihtiyacı için gerekli olan, kestane ağacı tomruklarını temin eden Akçaşehir’den ve Kayıtlı Döneminde kurtuluş savaşındaki verilen mücadele olmak üzere Akçakoca Tarihinden bahsetti. Sorulan sorulara verilen cevaplardan sonra, Yazar İbrahim Bilgin Düzce Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen “Küçük Şehrin Büyük Hikayesi Akçakoca” kitabını imzalayarak katılımcılara takdim etti.

Program, organizasyonu hazırlayan Emekli eğitimci Mehmet Akbacak ve Şair Abdullah Çelebioğlu’nun teşekkür konuşması ile sona erdi.