akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3492
EURO
34,8471
ALTIN
2.390,80
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VE ADAY ADAYLARI BALIKÇILARLA BULUŞTU

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI VE ADAY ADAYLARI BALIKÇILARLA BULUŞTU
31.12.2023 12:26
397
A+
A-

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri çalışmalarını  toplu ziyaretlerle sürdüren Ak Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret etti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine hazırlık çalışmalarını sürdüren AK Parti Akçakoca ilçe teşkilatı başkan ve belediye başkanı aday adayları topluca  ziyaret ettikleri Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Lokalinde  Başkan Mustafa Karakaş ve balıkçı esnafıyla  bir araya geldi.

Su Ürünleri Kooperatifi Lokalinde gerçekleşen buluşmada Akçakoca balıkçılarının sorunları ve geçtiğimiz ay yaşanan fırtına da büyük zarara neden olan balıkçı barınağının düzenlenmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak 3 aşamalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Akçakoca Ak Parti İlçe Başkanı Burhan İşleyen  yaptığı açıklamada ,en kısa sürede şu andaki mevcut balıkçı barınağının rehabilite edileceğini belirterek “ Bununla ilgili yapılacak ödenek bütçeye konuldu. Milletvekilimiz Ercan Öztürk en kısa sürede çalışmaların başlayacağını belirtti” dedi.

İşleyen , krokiler üzerinde yapılacak işleri kademe kademe açıklayarak ,  Onarımın 2024 ün ilk aylarında başlayacağını vurguladı.

İkinci aşamada ise daha önce gündemde olmasına ödeneğin gelmesine rağmen her nedense yapılamayan ve rafa kaldırılan Batı Mendirek  projesinin de 2024 yatırım içerisine alınmasını bunun için gerçekleşmesi için de çalışmaların başlatılacağını belirten İlçe Başkanı  İşleyen “ Balıkçılarımızın sorunlarını çözüm için teknik ekiplerimiz geldiler gerekli ölçümleri yaptılar ve düzenlenecek rapor doğrultusunda imalat çalışması başlatılacak “dedi.

 

Her rüzgar esmesinden endişe  duyduklarını rahat uyuyamadıklarını  belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş ise “ Hep söyledik, hep anlattık hep dinlediler ama  ne oldu.? Geçen yaşadığımız fırtına da her balıkçının binlerce zarar uğradı. Yılların birikim denize gitti. Barınak içinde bloklar kayıyor, rıhtım betonları suya gömülüyor. Zamanında yapılması planlanan ödeneği çıkan   Batı mendireği birilerinin turizm sevdası nedeniyle iptal edildi. Kime ne zararı olacaktı.  Yapılmış olsa idi hem balıkçı hemde Akçakoca kazanacaktı. Bir gırgır teknesinde en az 30 kişi çalışır. 10 teknede 300 kişi . Şu anda barınak elverişli olsa burada 40-50 tekne olurdu. Ekim Kasım Aralık  aylarında kim var Akçakoca da . Sadece ekmek düşünsek 2 bin ekmek tüketir bu balıkçı tayfası. Akçakoca için çok büyük bir gelir kaynağı olacaktı. Defalarca defalarca anlatmamıza rağmen bu konuya herkes kulaklarını tıkadı yapılmasını engellediler çok mağduruz “dedi.

Ziyaret, diğer sorunların balıkçıların taleplerinin istişare edildiği sohbet havasında sürdü