akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2745
EURO
35,1031
ALTIN
2.476,51
BIST
10.397,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

AKÇAKOCA’NIN İKİ GÜZİDE LİSESİ’NDEN İŞBİRLİĞİ KARARI

AKÇAKOCA’NIN İKİ GÜZİDE LİSESİ’NDEN İŞBİRLİĞİ KARARI
23.11.2023 13:38
736
A+
A-

Akçakoca Lisesi Müdürlüğü ile Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü arasında yerel, ulusal ve uluslararası akademik, bilimsel, sportif ve sanatsal etkinliklerde işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla  07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanan protokol İlçe Milli Eğitim yetkilileri huzurunda iki okul müdürü tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol metni;

AKÇAKOCA LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE AKÇAKOCA ORHAN ÖZDEMİR FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA  AKADEMİK, BİLİMSEL, SPORTİF VE SANATSAL ETKİNLİKLERDE  İŞBİRLİĞİ YAPILMASINA DAİR PROTOKOL

Dayanak MADDE 1: 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Amaç MADDE 2: Bu protokolün amacı Akçakoca Lisesi Müdürlüğü ile Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü arasında yerel, ulusal ve uluslararası akademik, bilimsel, sportif ve sanatsal etkinliklerde işbirliğini gerçekleştirmektir.

Taraflar MADDE 3: Bu protokol Akçakoca Lisesi müdürlüğü ile Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü arasında imzalanmıştır.

Genel Hükümler MADDE 4:

  1. Bu protokolün uygulanmasında her iki okul müdürlüğü sorumlu olmakla beraber protokol gereği yürütülecek çalışmaların planlanmasında her okuldan birer koordinatör belirlenecektir.
  2. Her iki okul öğrencilerinin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan alanlarda kurs, ortak değerlendirme sınavı, ortak ölçme değerlendirme çalışmalarının yapılması ve öğretim süreçlerini değerlendirmeye yönelik çalışmaların yapılması sağlanacaktır.
  3. Bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda yerel, ulusal ve uluslarası proje ve yarışmalara öğrencilerin hazırlanması amacıyla ortak çalışmaların planlanması her yıl sene başında koordinatörler tarafından sağlanacaktır.
  4. İlçe çapında ya da ulusal anlamda planlanabilecek yarışma, etkinlik, seminer, konferans vb etkinlikler iki okulun ortaklaşa ev sahipliğinde yapılabilecektir.
  5. Her iki okulun akademik ve sosyal etkinlik yıllık takvimleri gereğince ortak etkinliklerin arttırılması ve her iki kurumun insan kaynaklarından yararlanılması esastır.
  6. Yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyici ortak seminer ve projeler geliştirilecektir.
  7. Her iki okul müdürlüğü tarafından ulusal veya uluslararası kaynaklardan finanse edilmek üzere ortak proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, ulusal ve uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda iş birliği yapılabilecektir.
  8. Her iki okul müdürlüğü ortaklaşa yapılacak faaliyetler için kurul komisyon ve çalışma grupları kurabilecektir. Faaliyetler bu gruplarca yürütülecektir.

Protokolde Değişiklik MADDE 5: İşbu protokol hükümlerinde taraflar karşılıklı olarak anlaşmak suretiyle değişiklikler yapabilecektir. Bu değişiklikler ek bir protokolle hüküm altına alınacaktır.

Süre MADDE 6: İşbu protokol imzalandığı tarihten itibaren 2 yıl geçerli olacaktır. Süre bitiminde işbu protokol tarafların hiçbir itiraz ve ihbara gerek kalmaksızın kendiliğinden sona erecektir. Süre bitiminde tarafların mutabakatı ile protokol süresi uzatılabilecektir.

Protokol Feshi (Sona Erdirme) MADDE 7: Akçakoca Lisesi Müdürlüğü ve Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü bu protokolü tek taraflı feshetme hakkına sahip olacaktır.

 Yürürlük MADDE 8: İşbu protokol 22/11/2023 tarihinde 2 (iki) sayfa ve 3 (üç) asıl nüsha olarak tanzim edilmiş olup, protokolün 1 (bir) nüshası Akçakoca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 (bir) nüshası Akçakoca Lisesi Müdürlüğü ve 1 (bir) nüshası da Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü tarafından muhafaza edilecektir. İşbu protokol imzalandığı tarihte yürürlüğe girecektir.

Akçakoca Lisesi Müdürlüğadına     Mehmet İSMETOĞLU     Okul müdürü                                                                                                                                               Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Müdürlüğü adına

Abdurrrahman AÇIKGÖZ Okul Müdürü

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ömer EZER İlçe Milli Eğitim Müdürü