akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

AKÇAKOCA LİSESİ , ULUSLARARASI AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜ İMZALADI

AKÇAKOCA LİSESİ , ULUSLARARASI AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜ İMZALADI
21.11.2023 15:28
447
A+
A-

Akçakoca Lisesi’nin  geleceği için çok önemli tarihi  bir adım atıldı Akçakoca Lisesi Müdürlüğü ile Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye Ofisi arasında kültürel değişim programları ile uluslararası sertifikasyon iş birliği protokolü imzalandı.

Akçakoca Lisesi ve Kanada Eğitim Bakanlığı Uluslararası Kültürel Öğrenci Değişim Programı Türkiye Ofisi arasında imzalanan protokol gereği Akçakoca Lisesi öğrencileri ile ilçede ve bölgede ortaöğretim seviyesinde öğrenim görmekte olan istemeleri halinde Akçakoca Lisesi ev sahipliğinde Uluslararası Öğrenci değişim programına katılabileceklerdir. Öğrenciler programa 1 ay, yarım dönem ve bir eğitim yılı olmak üzere başvuru yapabilecektir.

Protokol Akçakoca Lisesi Müdürü Mehmet İsmetoğlu ile Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye Ofisi Eğitim Müdürü Özgür Özmeral arasında Akçakoca Lisesi’nde imzalandı.

İmzalanan protokol ile hem Akçakoca Lisesi öğrencileri hem de bölgede ortaöğretim çağında öğrenim gören öğrenciler uluslararası lise öğrencileri değişim programından yararlanma imkanına kavuşmuş olacak. Protokol aynı zamanda Akçakoca Lisesi’nin Uluslararası Okullar Birliği Üyeliği’nin de yolunu açmış oldu. İmzalanan protokol ile Akçakoca Lisesi’nin ; Kabataş Erkek Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İzmir Atatürk Lisesi, Bursa Tofaş Fen lisesi gibi Türkiye’nin 26 seçkin  lisesinin  üyesi olduğu Uluslararası Okullar Birliği’ne de üyelik süreci başlamış oldu.

Protokol töreninde Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye Ofisi Eğitim Müdürü Özgür Özmeral; program yoluyla kültürlerarası becerilere sahip, ülkesini yurtdışında doğru temsil eden ve kendi ayakları üzerine daha sağlam basan bireylerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.  Özmeral, Uluslararası Lise Öğrenci Değişim Programı ile 15-18 yaş arası lise öğrencileri Bakanlık Programları ile liselerinin bir ya da birden fazla yılını ilgili ülkenin Bakanlığı tarafından yüksek güvenlik kriterleri ile seçilen gönüllü ailelerin yanında geçirdiğini, anadil seviyesinde yabancı dil konuşan, doğal ailesinden ayrı kendi ayakları üzerinde durabilen, harika dostluklar edinmiş, akademik eğitimini tamamlamış, dünyadaki farklılıkları algılayabilen dünya vatandaşları yetiştirmek üzere tasarlandığını ifade etti.

Okul Müdürü Mehmet İsmetoğlu ise eğitimde ortaya çıkan anlayış değişikliğinin okulların değişimini zorunlu hale getirdiğini, öğrencilerin akademik gelişimlerinden salt üniversiteye hazırlığın anlaşılmaması gerektiğini aynı zamanda dil başta olmak üzere öğrencinin çok yönlü gelişini destekleyici çalışmaların yürütülmesinin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmelerinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Bölgenin en köklü okullarından biri olan Akçakoca Lisesi’nin yeniliklere açık ve öncü rolünü her zaman yürüteceğine inandığını ifade eden Mehmet İsmetoğlu Uluslararası Kültürel öğrenci programı ile yakında sadece Türkiye’deki üniversitelere değil aynı zamanda Uluslararası üniversitelere de öğrenci yetiştirebilecek olmanın Akçakoca Lisesi için önemli bir gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

İmzalanan protokol gereği Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye Ofisi öğrenci ve velilere program tanıtımını tamamlayarak Yabancı Dil seviye tespit sınavı CELS Testinin uygulanmasıyla süreç başlatılmış olacak.