akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4010
EURO
34,7830
ALTIN
2.397,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

EMEKLİ FINDIKÇININ   5000 TL UMUDU, ÇKS ENGELİNE TAKILDI

EMEKLİ FINDIKÇININ   5000 TL UMUDU, ÇKS ENGELİNE TAKILDI
17.11.2023 11:24
96
A+
A-

Fındık üreticisi emekliler  bir defaya mahsus verilen 5 bin TL destekten pasif olmalarına karşın ÇKS kaydı bulunmaları nedeniyle  faydalanamadı.

Tüm bölgelerde büyük bir şaşkınlık ve infial yaratan bu durumdan sadece Akçakoca’da   Faal olmayan eski ÇKS kaydı bulunan binlerce emeklinin bu haktan  yararlanamadığı bilgisi edinildi.

Fındık piyasasında yaşanan dalgalanmalardan , verilen fiyatın yeterli olmadığından , , girdilerin yüksek maliyetinden  olumsuz etkilenen Emekli fındık üreticisini bu kez de,  pasif, terk edilmiş ÇKS kayıtları yaktı.

Fındık üreticiliğini terk etmiş üzerinde mülk bulunmayan dönüm başı parası almayan ancak yıllar önce yaptırdığı ÇKS kaydını sildirmemiş  emekli üreticilere 5 bin TL verilmiyor.
Aktif  tarımsal faaliyeti olmayan,  ancak yıllar önce bu faaliyette bulunan ÇKS kaydı yaptırmış binlerce emekli, bir defaya verilen 5 bin TL yi almak için kayıtlarını sildirmeye başladı ancak bunun çözüm olmadığını öğrenince bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Bu haktan yararlanamayan Emekliler , Ziraat Odalarına gidip eski kayıtlarını sildiriyor. Ziraat Odası’nda faal kaydı olmadığını tespit eden üreticiler aldıkları belgelerle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruyor.

5 bin TL destek alamayan Alo 170’i arayan Emeklilere emekli ikramiyesinin neden ödenmediği konusunda bu hat üzerinden açıklama yapılıyor. Ziraat Odasında kaydı bulunmayan ve hatta üzerine kayıtlı bir metre toprağı bile olmayan bazı emeklilerin de ÇKS kaydının göründüğü Sosyal Güvenlik Kurumunun, sağlıklı çalışmadığını ispat eden üreticilere 5 bin TL ödenip ödemeyeceği konusunda bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Binlerce mağdur emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenip sorunlarının çözümünü isterken çok sayıda mağdur emekli SGK genel müdürlüğe dilekçe ile müracaat ederek sorunun çözümünü ve  ödemenin yapılmasını talep ediyor.