akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4854
EURO
34,7086
ALTIN
2.412,08
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

DÜZCE TURİZM ve ZİYARETÇİ OFİSİ YAPILANDIRILMASI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DÜZCE TURİZM ve ZİYARETÇİ OFİSİ YAPILANDIRILMASI İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
27.10.2023 18:17
22
A+
A-

Düzce TSO ve Akçakoca TSO organizasyonuyla gerçekleştirilen Düzce Valisi Selçuk Aslan başkalığında yapılan toplantıya ; Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Akçakoca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant, Düzce TSO Meclis Başkanı Tanju Acar, Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Fazlı Koç, Düzce İl Tarım Müdürü Esra Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İlknur Aynan, İŞ-KUR İl Müdürü Ferhat Acar, KOSGEB Düzce İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, MÜSİAD Başkanı Özgür Sağlam, Düzce TSO ve Akçakoca TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda özel sektör temsilcisi katıldı.

İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, “Düzce; iki büyük metropolün arasında yer alıyor. Gerek lojistik avantajları, gerekse 99 depreminden sonra ilan edilen teşvik yasası dolayısıyla, yatırımcılardan büyük rağbet gördü.

Geldiğimiz noktada, birçok tespitle birlikte, bazı gerekliklerin hasıl olduğunu gördük. Valilik, Belediye, İlgili Müdürlükler, Sivil Toplum Kuruluşları ve özel sektör temsilcileri, Turizm konusunda, çoğu zaman birbirinden bağımsız, birçok etkili çalışma yürütüyor. Yapılan çalışmalarda bir birliktelik ve bütünlük olmaması dolayısıyla, yapılan her çalışma sadece kendi hedef kitlesine ulaşabiliyor.

Bizler; bu konuda birçok oluşumu ve yapıyı inceledik. Kamunun gücünü ve özel sektörün geniş hareket alanını bir araya getirecek bir yapının oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Birbirimizden bağımsız hareket etmektense, tüm geliştirme ve çalışmaların tek elden yönetildiği, tüm paydaşlarımızın aktif şekilde organizasyonun içinde yer aldığı, bir yapı oluşması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Erdoğan Bıyık’ın ardından kürsüye çıkan Akçakoca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, bu oluşumun en kısa zamanda olması gerektiğine işaret ederek, Düzce’nin 2024 yılı planlarının bu birlik tarafından yapılması gerektiğini, bu nedenle de kuruluş ve yapılanma konularının acilen halledilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaptığı konuşmada ,Düzce’nin  turizm açısından  iyi bir potansiyele sahip olduğunu ve  jeopolitik olarak çok önemli bir yerde konumlanmış olduğunu vurgulayan  Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Düzce yüzde 65 orman varlığıyla, endüstriyel tarım varlığıyla, Karadeniz’e olan kıyısı ile stratejik bir noktada. Daha önemlisi 2-2,5 saat sürüş mesafesinde Türkiye nüfusunun yüzde 40’ına komşuyuz. Her geçen gün göçle büyüyen bir vilayetiz. Bu oluşum sayesinde planlı ve kontrollü bir turizm gelişimi yapılacağına inanıyoruz” diyerek birliğin kurulmasına olan desteklerini yineledi.