akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

 CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ OKUL SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

 CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ OKUL SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
19.10.2023 10:05
504
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz , iki lisede eğitim öğretimde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Karabıyık MTAL’de güçlendirme çalışmaları ile Akçakoca Lisesi binasının yıkılıp yapılmaması nedeniyle Emine Sevil İmam Hatipte ikili öğretim yapmasından kaynaklanan sorunlara dikkat çeken,

öğrencilerin saat 19 30 larda dersten çıktıklarını eve varışın 21 00 ları bulduğunu vurgulayan

Abanoz “ Sizlere velilerimizin talebi üzerine , aynı zamanda velisi olduğum Fedai Karabıyık meslek lisesinin önünden sesleniyorum.

Güçlendirmesi devam eden Fedai Karabıyık meslek lisesi yapımı sonuçlanmadığı için evlatlarımız bu saate kadar okulda kalıyorlar.

43 köyün tamamına bu saatten sonra yola çıkan öğrencilerimizin eve varışı saat 21.00 civarında. Belirttiğimiz gibi bu saatte yemek yiyip, verilen ödevleri tamamlayıp, dinlenmek durumundalar.

Havanın çok karanlık olması, kış mevsimine de girmemizden dolayı Yağmur ve kar yağışlarından öğrencilerimiz mağduriyet yaşamaktadırlar. Tüm bunların yanı sıra Beyören Köyü’nün 100 öğrenci kapasiteli okul ihalesi tamamlandı. Barbaros , yani Akçakoca Lisesi’nin ihaleye çıkmaması demek bu mağduriyetin uzun zaman daha  yaşanacağı anlamına geliyor. Taşımalı öğrencilerin köydeki evlerine kar yağdığında nasıl gideceği de sorulması gereken sorulardan.

Bu durumun ilçe milli eğitim ve Akçakoca kaymakamımız tarafından acilen değerlendirilmesi gerekiyor.

Veliler bu konudaki şikayetlerini bizler aracılığıyla duyurmamızı istiyorlar.

Buradan eklemek istediğim okul kantinlerinin öğrencilerimize ürünleri çok pahalı satmasından dolayı durumu olmayan öğrencilerimizin eğitimlerini aç ve susuz geçirdiğinde duyuyoruz.

Milli eğitim olarak en azından ücretsiz bir öğün yemek verilmesini öneriyoruz.

Unutmayın, eğitim telafisi olmayan önemli bir konudur.

Gereğinin yapılmasını velilerimiz adına talep ediyoruz.” Dedi.

.