akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3654
EURO
34,7356
ALTIN
2.393,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ , BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İLÇE  BAŞKANLIĞI  GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ , BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI AÇIKLADI
11.10.2023 19:17
927
A+
A-

Akçakoca İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, yerel basın mensupları ile kahvaltı organizasyonunda buluştu

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er Belediye Meclis Üyesi Murat Biriktir  ve İYİ Parti Akçakoca İlçe teşkilatının tam kadro yer aldığı organizasyonda İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan adayı olmak için istifa ettiğini açıkladı.

Yerel seçimlere 6 ay kala belediye başkan aday adayları sahaya çıkmaya başladı.

Yaklaşık 3 yıl önce 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday  olacağını dillendiren ve bugün kararını netleştirdiğini belirterek  ilk isim olarak  adaylık  açıklamasını   yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum Altı yıla yakındır yürütmüş olduğum ilçe başkanlığı sürecinde, partimizi kurduk ve bugünlere getirdik. Ekibimizle birlikte yaptığımız çalışmalarla sıfırdan kurmuş olduğumuz partimizi bugün Akçakoca’da iddialı bir konuma getirdik.

İlçe Başkanlığım döneminde iki Cumhurbaşkanlığı ve bir belediye başkanlığı olmak üzere 3 seçime girdik. İttifaklarla geçen seçim süreçlerinde ittifak dahilinde elimizden gelenin en iyisini yaparak partimizin ve ittifaklarımızın başarısında büyük rol oynadık.

Fikirlerimiz yeterince dinlenilmiş olsaydı; inanıyorum ki daha da başarılı olabilirdik. Başkanlığım sürecinde ekibimle beraber partimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Akçakoca’nın her sorunu ile ilgilenmeye çalışarak hataları dile getirdik ve çözüm yolları sunduk. Yerel yöneticilerin hatalarını dile getirip doğru işlerinde partizanlık göz etmeden destek verdik.

Haksızca ithamlar ve iftiralara rağmen kimseyle kavga etmeden; dürüst, seviyeli ve ilkeli siyaseti Akçakoca’mıza kazandırmaya çalıştık. Ülke sorunları ile ilgili görüşlerimizi her platformda dile getirerek raporlar halinde yayınladık. Genel merkezimize sürekli raporlar yazarak sorunları dile getirdik, görüşlerimizi sunduk.

Kendi partimiz bile olsa yanlışa yanlış demekten asla geri durmadık. İYİ Parti Akçakoca İlçe Teşkilatı olarak; genel merkezimizin önümüzdeki yerel seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde seçime girme kararını doğru ancak geç kalınmış bir karar olarak kabul ediyor ve destekliyoruz. Bu vesile ile 2017 Aralık ayından itibaren; onur, gurur ve şerefle yürüttüğüm İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevimden, partimizin almış olduğu; ‘Yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde aday olacakların istifa etmesi’ kararı üzerine 1 Ekim itibari ile ayrılmış bulunmaktayım.

Öncelikle yönetim kurulumuzda yapılan seçim ile İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanlığı görevine seçilen sevgili dostum Orçun Deniz’i tebrik eder; görevinde başarılar dilerim. Bu onurlu görevi başarıyla yapacağına ve aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır.

Bugüne kadar birlikte çalıştığım tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bana desteklerini esirgemeyen büyüklerime, her zaman yanımda olan dostlarıma, her zaman gücünü arkamda hissettiğim Akçakoca halkına, görev yaptığım süre boyunca arkamda duran İYİ Parti ailesine ve tabi ki genel başkanımız sayın Meral Akşener’e, son olarak da 6 sene boyunca kahrımı çeken, eve genellikle geç gitmem nedeniyle kızımıza hem ana hem baba olan sevgili eşime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç. Önümüzde yapılacak yerel seçimlerde Akçakoca’nın daha iyi yönetilmesi; turizmde, ekonomide, refahta, hizmette çağ atlaması ve Akçakoca’ya adalet gelmesi için belediye başkan adaylığına talip olduğumu ilan ediyorum.

Bugün burada, huzurlarınızda aday adaylığı başvurumu yapıyorum. Biz hazırız. Akçakoca’yı liyakatle, adaletle, buluşturmak için kadrolarımızla ve projelerimizle bu onurlu göreve talibiz. Tüm partilerden aday olacak arkadaşlara başarılar diliyor, güzel bir seçim süreci yaşanmasını temenni ediyorum. Unutmayın Akçakoca için başka bir seçenek var… ” Dedi.

Basın açıklaması İl Başkanı Yunus Özay er ve yeni ilçe Başkanı Orçun Deniz’in başarılar temennisinde bulunduğu konuşmaları sonrasında  Basın mensuplarının  sorularını yanıtlayan Lokum ;

LİSTELER HAZIR, EKİP TAMAMLANMAK ÜZERE…

Lokum, en erken belediye başkan adaylığını açıklayan aday olarak, ‘Listeleriniz hazır mı yoksa önümüzdeki 6 ay içinde mi şekillenecek?’ sorusuna ; Yaklaşık 3 yıldır turizm ve Belediyecilik konusunda prof kademesindeki akademisyenlerden düzenli ders aldığını vurgulayan Lokum

’’Listelerimiz üzerine uzun zamandır çalışıyoruz. Birkaç eksik dışında tamamlamak üzereyiz. Sadece encümen ve yönetim listelerimiz değil projelerimiz de şimdiden hazır ve halk ile buluşmayı bekliyor.’’ Diyerek yanıtladı.

Lokum, ‘Akçakoca’nın öncelikli sorunları nelerdir? Siz çalışmalarınızı hangi başlıklar altında sıralayacaksınız? sorusuna ise ;

‘’Akçakoca’nın en önemli meselelerinden biri turizm. Turist kalitesini yükseltmek gibi önemli bir niyetimiz var. Akçakoca’nın mekanları çok güzel ve misafir ağırlamak konusunda bir sorunumuz yok. Burada bize düşen kaliteli turisti Akçakoca’ya getirerek esnaflarımız ile buluşturmak.

Belediyecilik anlamında da eksiklikler var. Biz belediyeyi işler hale getireceğiz. Maaşlar tam ve gününde ödenecek. Kimseyi işi ile tehdit etmeyeceğiz. Her yerde olduğu gibi işini iyi yapan çalışacak, yapmayan gidecek. Var olan projelerin istikrarını ve devamını gerçekleştireceğiz.

Yaz aylarda ortaya çıkan işportacı kirliliğine son vereceğiz. Bir düzen eksikliği olduğunu düşünüyoruz, bu düzeni sağlayarak Akçakoca’ya kalite getireceğiz.’’ Diyerek cevapladı.

Lokum, ‘İlçe başkanlığı döneminiz boyunca polemiklerin içinde yer almadınız. Seçim sürecinde söylemler sertleşebilir. Sakinliğinizi önümüzdeki 6 ay koruyabilecek misiniz?’ sorusuna şu yanıtı verdi.

‘’Biz diğer başkanlar gibi olmayacağız. Akçakoca; kavgalardan ve çekişmelerden çok zaman kaybetti. Biz bu süreçte kimseye sataşmadan, ne yapacağımızı anlatacağız. Partilerle ve kişilerle polemiklere girmeyeceğiz, zorda kalmadıkça cevap haklarımızı kullanmayacağız. Usturuplu bir dil kullanarak, kimseyi kırmadan, sevgi ve saygı çerçevesinde süreci tamamlamaya çalışacağız.’’

Lokum, ‘Göreve geldiğinizde işçi çıkaracak mısınız? Personel sizden korkmalı mı yoksa gönül rahatlığı ile işlerine devam mı etmeliler?’ sorusuna şu yanıtı verdi.

‘’Bizler görevini iyi yapan herkesin arkasındayız. İşini iyi yapan emek sarf eden herkes görevinde kalacak. Eğer bahsedildiği gibi bankamatik memurları var ise emek vermeden maaş alan personeller var ise onların da gözünün yaşına bakmayacağız. Akçakoca Belediyesi’nin parası, Akçakoca halkının parasıdır. Boşuna harcamayacağız, harcatmayacağız…’’