akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3453
EURO
34,7787
ALTIN
2.394,76
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

HAYTAP DÜZCE İL TEMSİLCİSİ KULAK “HAYVAN HAKLARI YOK SAYILIYOR”

HAYTAP DÜZCE İL TEMSİLCİSİ KULAK “HAYVAN HAKLARI YOK SAYILIYOR”
04.10.2023 11:30
147
A+
A-

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP)DÜZCE İL BÖLGE Temsilcisi Neşe Perihan Kulak  Hayvan Hakları günü nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu.

Tüm hayvan severlere, ilgililere seslenen ve önermelerde bulunan Kulak açıklamasında ;

“4 EKİM’E girerken..!

Dünya Hayvan Hakları Günü, biz Yaşam Hakkı Savunucuları için, sadece olmasını istediğimiz

”FARKINDALIK,, günüdür..

Yaşam haklarının tüm ihlallerinde, hayvanların  sesi olmaya çalışıyoruz sadece.. ve tüm gücümüzle.

Gün geçmiyor ki, ihlalsiz! 365 gün Dünya ve ülkemizin her yerinden işkence gören, acımasızca tecavüz edilip, öldürülen, ticari amaçlarla her tür sömürüye maruz kalıp, bir kenarda ölüme terkedilen, kendi coğrafyasın dan, ikliminden koparılıp, yaşamlarından  çalınan, bavullar da havasızlıktan ölen, av adı altında onlarcası öldürülüp,  sıraya  dizilen, canlı canlı derisi yüzülüp, üstümüze  dikilen, sömürü çiftliklerinden, ailesinden ayrılıp tabaklarımızı süsleyen, Okyanuslar dan zalimce havuzlara kapatılan, acımasız tekniklerle acı çektirilerek Sirk lere hazırlanan, gelenek adı altında vahşice öldürülen, dövüştürülen, para kazanılan milyonlarca Hayvan…! Var gücümüzle, hem insanlığı, hem Doğa yı içindeki canlılarla birlikte yok ediyoruz.

Zincirin tüm halkalarını bozuyoruz. Çok geç olmadan, kendimizi hiç bir canlı dan üstün görmeden, yaşam haklarına saygıyı öğrenmeli ve içimize sindirmeliyiz.

Tüm canlılara borçluyuz..!

Yaşamı, Hak-Adalet-Sevgi ve BARIŞ temellerine oturtmadıkça, biz insanoğlu da hiçbir zaman gerçek anlamda özgür ve mutlu olamayız!

O yüzden acilen yeni yasa çıkmalı, hayvana yapılan şiddet, kabahat değil, suç sayılmalı, suçlulara ağır cezalar getirilmelidir! demiştik yıllar önce.. Yeni yasa da tanımlansa da, maalesef gerçek anlamda cezai yaptırımlar uygulanmıyor. Geçtiğimiz yıl, nüfusuna bakmaksızın isteyen Belediyeler Bakımevi açabilir dendi. İç  işleri Bakanlığı genelgesi ile.. Yıllardır Düzce’ nin tüm ilçelerinde tedavi ve kısırlaştırma yapılabilecek bir ünite veya bu hizmeti verecek küçük bakımevi taleplerimiz, yapılmak istense de, Veteriner hekim istihdamında takılıp kalıyor. Oysa hayvan popülasyonunu engellemek hayati önem taşıyor. Sürekli artan nüfus, geçici oradan oraya atmalar, görev yapmayan, yapamayan Belediyeler yüzünden, sorun büyüdüğü gibi, hiç suçları olmayan hayvanlar acı çekiyor.. Üstlerinden şikayetler söz konusu oluyor. Hayvan seven, sevmeyen, halk çözüm bekliyor..

Ve elbette Yerel Hayvan Koruma Görevlileri olarak, bizlerde.. Üzerimizde maddi, manevi baskı gün geçtikçe artıyor çünkü.

 

Gelelim Düzce Bakımevi (Hayvan Konukevine)ne:

Tüm çalışan personeli, Vet. İşl. md. den, Vet. Hek. arkadaşlara, görevlerini aksatmadan, öğle tatillerinde dahi çalışarak yerine getiriyor. Hafta sonları nöbeti de dahil.

Açılalı 3 yıl olmasına rağmen, yıllarca talep ettiğimiz, Hayvan Hastanesi olma yolunda.. Ama ,yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı İlçelere hizmet vermek durumunda kalıyor maalesef.

Bölgemizde en eskilerden olan, Akçakoca Geçici Bakımevi tedavi ve kısırlaştırma merkezi olarak eski geçici yerinde hizmete devam ediyor. Bir çok yer arasında çıkan engeller den dolayı, mevcut yerini yenileme, iyileştirme çalışmaları yapacağız Belediye  Başkanımızla birlikte. Bu çalışmalarla ilgili geçen ay, görüşüp karar almıştık. Önümüzdeki günlerde başlayacak. Elbette, ilerde yer sorunu çözülürse yepyeni bir merkeze kavuşacağız. Dilerim diğer ilçelerde de Vet. hek. istihdamı sorunu bir an önce çözülür  de, köylerde de kısırlaştırma yapılabilir.

Şunu da ayrıca belirtmek isterim: Son günlerde devasa barınaklar ve hayvanların toplanıp oralara konması gündeme getiriliyor.150-200 köpeğe zor hizmet verilirken,1000-4000 köpeğe hizmet söz konusu bile edilemez. Örneklerini geçtiğimiz yıllarda tüm kamuoyunun öğrendiği, bu acımasızlığa Konya vs) hiç birimiz izin vermeyiz.

Bu düşünceyi empoze etmeye çalışanlara, yerel VE genel de tüm yetkililer kulaklarını tıkanması bence.

Çözüm:Bir an önce, her Belediye, her köyde kısırlaştırma ve tedavi yapılabilecek merkezler oluşturmalı  açılmalı.

Her İl de, ilçelerine, köylerine hizmet verecek donanımla bir Hayvan Hastanesi açmak.

Yapılmayan, ötelenen, ertelenen her şeyin acısını hayvanlardan ve onların yaşaması için çalışan hayvan severlerden çıkarmamak.

Ve en önemli beklentimiz de, nüfusumuza kayıtlı evlatlarımız olan hayvanların, çocuklarımız gibi sağlık sigortalarımızdan faydalanabilmeleri.

Biraz empati, biraz sevgi, biraz sabır ve çözüme katkı her vatandaştan isteğimiz.

Sevgi ve sağlıkla kalalım ki, çevremizde ki güçsüz tüm canlılar için bir şeyler yapabilelim.” ifadesine yer verdi.