Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Akçakoca ölçeğinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükselmesine önemli bir katkı sağlayan Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sonay Kıvrakdal önemli bir cihazı hastaneye kazandırdı.
Başhekim öncülüğünde İl sağlık Müdürlüğü ve gerekli kurumlar ile yapılan girişimlerden olumlu sonuç alan hastane yönetimi kazandırılan son teknolojiye sahip kulak işitme testi cihazının kurulum çalışmalarını başlattı.
Test ölçüm çalışmalarının tamamlanması ve olumlu sonuç alınması sonrasında hizmete girecek olan cihazın Akçakoca’ya kazandırılması İlçedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasını sağlayacak olup Akçakoca halkının sorunun çözümü için başka hastanelere gitme zorluğunu da ortadan kaldıracak kontrollerini Akçakoca Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirebilecekler.
Akçakoca Devlet Hastanesinden gelen talepler sıcak bakan ve sorunların giderilmesi konusunda gerekli desteği veren İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür eden yetkililer daha kapsamlı sağlık hizmeti verebilmek için çalışmaların aksatılmadan titizlikle sürdürüleceğini vurguladılar.
izmir isitme merkezi
İşitme Cihazı Tamiri Nerede Yapılır?
İşitme cihazı tamiri, servisi ve bakımında firmamızı tercih etmeniz halinde konusunda uzman mühendis ve teknisyenlerimiz sizlere yardımcı olmaktadır.
Yenidoğan işitme testi, bebeklerin doğduktan sonra işitme yeteneğinin denetlenmesidir. Bu testin amacı, bebekte doğuştan işitme kaybı veya işitme bozukluklarının erken tanısıdır.
Yenidoğan İşitme Testi Nasıl Yapılır?
Yenidoğan işitme testi iki farklı yöntemle yapılabilmektedir. Otoakustik Emisyon Testi (OAE) veya Beyin Dopler Sonografi (BDA) testi. OAE testi, beyine gelen seslerin yanıtının ölçülmesidir. BDA testi ise, beyinde ses sinyallerinin yanıtının ölçülmesidir.
Her iki test de kolay ve ağrısızdır ve bebek uyur durumda yapılmaktadır. İşitme testi sonuçları 15-30 dakika arasında çıkmaktadır. İşitme bozukluğu olan bebekler için ilerleyici tedaviler veya cihazlar önerilmektedir.
Yenidoğan işitme testi, bebeklerin erken yaşta işitme kaybı veya bozukluklarının tanısı ve tedavisi için önemlidir. Tüm yenidoğanlar için yapılması önerilmektedir.
Kendisinde veya çocuğunda işitme kaybı olduğundan şüphelenen kişiler, uzmanlar tarafından odyometri adı verilen işitme testlerine tabi tutulurlar.
Odyometri sayesinde, işitme kaybının türü ve seviyesi hakkında bilgi sahibi olunur ve uygun tedavi yöntemleri belirlenebilir. Hastanelerde ve işitme merkezlerinde gerçekleştirilen bu test, birkaç dakika sürer ve kolayca sonuç alınır.
Bu yazıda, odyometri nedir sorusuna yanıt verilmiştir. izmir işitme Ayrıca, işitme testi nasıl yapılır diye merak eden okurlar için bu konuda detaylı bilgiler verilmiş ve bebeklerde işitme kaybı kontrolünün nasıl yapıldığı detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
İşitme Testi Nedir?
Odyometri, bir kişinin sese duyarlılığını ölçerek işitme yeteneğini değerlendirmek için kullanılan bir testtir.
Bu test, işitme kaybının derecesini ve işitme kaybının iletim tipi mi yoksa sensörinöral tipte mi olduğunu belirlemeye yardımcı olur.
İletim tipi işitme kaybı, işitme cihazı tamir dış kulak ya da orta kulakta meydana gelen çeşitli sorunlar sonucunda ortaya çıkabilen işitme kayıplarının genel adıdır.
Sensörinöral işitme kaybı ise, iç kulak gerçekleşebilecek çeşitli sorunlar sonucunda ortaya çıkar.
Odyometri, işitme kaybı ile mücadele etmek için oldukça önemli bir araçtır. Bu test sayesinde, işitme kaybını belirleme süreci oldukça kolay ve hızlı bir hale gelmiştir.
İşitme Testi Nasıl Yapılır?
Odyometri testi, çeşitli frekans ve yoğunluklarda farklı sesler üreten bir cihaza bağlı kulaklıklar ile ses geçirmez bir kabinde gerçekleştirilir.
Test sırasında kişiden, duyduğu seslere bir butona basarak yanıt vermesi istenir. Verilen yanıtlar uzman tarafından kayıt altına alınır.
Odyometri testinde kullanılan sesler farklı frekans ve seviyelerdedir ve testi gerçekleştiren uzman, her iki kulağı da ayrı ayrı test eder. işitme cihazı tamir
Frekans, Hertz (Hz) cinsinden; ses seviyesi ise desibel (dB) cinsinden ölçülür. Sesler, düşük bir frekansla başlayan ve kişi sesi duyana kadar kademeli olarak artan bir sırayla sunulur.