akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4127
EURO
34,7800
ALTIN
2.400,61
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

FİSKO , TMO’YU SOLLADI

FİSKO , TMO’YU SOLLADI
19.09.2023 12:53
1.269
A+
A-

Yeniden toparlanma sürecine giren FİSKOBİRLİK hem fiyatta hem de alım oranı ile  TMO ya fark attı.

2023 ürünü Fındık alımına başlayan devlet destekli TMO ile üreticinin kooperatifi FİSKO arasında hem alım oranı hem de fiyat bazında büyük bir fark oluştu.

Devletin tüm olanaklarını kullanıp desteğini alan ve serbest piyasada 100 TL sınırında seyreden fiyata rağmen, halen   belirlenen taban fiyat olan 82 TL den fındık  almayı sürdüren TMO 25 bin ton rekolte gerçekleştirilen Akçakoca ölçeğinde 140 ton civarında  çok düşük ölçekte fındık alımı gerçekleştirebildi.

Buna karşın yeniden bir üretici birliği olan başkan ve yönetiminin özverili çalışması ile büyük bir atılım gerçekleştiren  FİSKO Akçakoca ise 150 ton alımın üzerine çıktı.

 TMO’ nun randevu alma , gün verme depoya teslim , paranın bir süre sonra verilmesi üreticiye davranış gibi sıkıntılarına karşın , serbest piyasa koşullarında oluşan fiyattan , üstelik harmandan alım yapan , teslim günü ertesi parasını ödeyen, arzu edilirse emanet alımı yapan , üreticiye saygı gösteren tavrı  ile yeniden güven kazanan FİSKO Akçakoca  en az 500 ton alım hedefliyor.

Fındık fiyatları ve alım koşulları ile ilgili gazetemize bilgilendirmede bulunan AKÇAKOCA FİSKO  yönetim kurulu başkanı Dursun Kara “ Öncelikli olarak fındık üreticimizden kendi kuruluşları olan FİSKO’ya sahip çıkmalarını, fındığını kurumumuza getirerek destek olmasını, üyeliklerini aktif etmesini arzu etmekteyiz. Bizler,  üreticimizin daha çok kazanması için  bakımından toplanmasına, harmandan teslimine kadar nasıl bir sıkıntı çekildiğini bildiğimiz ürünün değerini korumak adına verdiğimiz çabanın desteklenmesini istiyoruz. Her zaman piyasanın üstünde fiyat vererek ve alım yaparak üreticinin yanında olduğumuzu  kanıtladık.  Kurum fındık üreticisinin kendi malıdır. Sahip çıkalım” dedi.