akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

AKÇAKOCA ORHAN ÖZDEMİR FEN LİSESİ’NİN AÇILIŞI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİ

AKÇAKOCA ORHAN ÖZDEMİR FEN LİSESİ’NİN AÇILIŞI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE GERÇEKLEŞTİ
13.09.2023 19:57
1.694
A+
A-

Akçakoca’nın evladı Hayırsever İş İnsanı Burhan Özdemir tarafından baştan aşağı yenilenen babası Orhan Özdemir’in adı verilen fen lisesi görkemli bir törenle açıldı.

Düzce  Valisi  Selçuk Aslan , Düzce Milletvekilleri Ercan Öztürk, Talih Özcan ,Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Akçakoca  Belediye Başkanı Okan Yanmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Ünlü. Başkan Yardımcıları Şenol Yazgan Yüksel Yılmaz , Burhan Özdemir’in Annesi ve Eşi, çok sayıda MÜSİAD üyesi iş insanı ve İl , ilçe daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı açılış töreninde  baştan aşağı yenilenen ana bina  bitişiğinde inşa edilecek 350 kişilik  konferans salonu, spor salonu ve  kütüphane binasının temel atıldı.

Okul Müdürü Abdurrahman Açıkgöz yaptığı    hoş geldiniz konuşmasında  okulda yapılan çalışmaları kapsayan süreci anlatarak başta madden ve manen her ihtiyacı karşılayan hayırsever iş insanı Burhan Özdemir’e Akçakoca Kaymakamı ve Belediye Başkanı’na teşekkür etti.

Orhan Özdemir Fen Lisesinin açılışı ve bitişiğinde inşa edilecek ek hizmet    atma töreninde konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, eğitimde kalitenin devlet-millet iş birliğiyle her geçen gün arttığına dikkati çekerek, ” Göreve başladığım gün itibariyle gerek ilimizde gerekse ilçelerimizde hayırseverlerimizin katkıları ile yapılan hizmetlerin açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bizim örfümüz, hayırda yarışmayı emreder. İnşallah bu eserler, daha çok hemşerimizi teşvik eder. Ben  Akçakoca halkı, öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ve velilerimiz adına yaptığı hizmetlerden ötürü Burhan Özdemir’e teşekkür ediyor adının verildiği babasına rahmetler diliyorum” dedi ve Özdemir’e bir plaket takdim etti.

Konuşmasında ,Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akçakoca Kaymakamlığı ile  iş insanı  Burhan Özdemir arasında  yapılan protokolle yenilenen okula, babası merhum Orhan Özdemir’in ismi verilmesi  süreci ile ilgili bilgilendirmede bulunan Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can “Akçakoca’mıza bir çok hizmeti geçen sağlık, eğitim alanında önemli yatırımlarda bulunan Hayırsever  İş insanı Burhan Özdemir sadece bu binayı ve bitişiğindeki ek hizmet binalarını yapmakla kalmayacağını belirterek başarılı öğrencilere destek vereceğini belirtmiş olup bunu da protokole ekletmiştir okulun hamisi olacağını ifade etmiştir ve kendisine huzurda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Optimal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İş İnsanı Burhan Özdemir yaptığı konuşmada okul müdürünün süreçle ilgili bilgilendirmede bulunduğunu belirterek  başladığı konuşmasında “ Ben bu çalışmanın başlamasına ve süreci boyunca her türlü desteği veren  sayın kaymakamımıza, imarla ilgili tadilatı hızla gerçekleştiren  Belediye Başkanımıza,  Başkan  yardımcılarımıza , imar müdürümüze   ve iki aya yaklaşan Fen Lisesi’nin tadilat ve dönüşüm sürecinde hafta sonları dahil büyük bir gayret ve özveri ile çalışan Okul Müdürümüze ve ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

Dünyanın çok hızlı bir dönüşüm süreci içerisinde olduğuna, bunun en önemli parametresinin ise teknolojinin oluşturduğunu vurgulayan, Ellen Mask, Bill Gates ve face book kurucusu Mark Zuckerberg’in  bu güce nasıl eriştiklerine dikkat çeken “Teknolojiyi kullanmanın ötesinde üreten bir ülke olmak istiyorsak nitelikli, cesur, ufkuna set çekilmemiş vatansever gençlere ihtiyacımız var. İşte biz bugün bu okuldan böyle bireylerin yetişmesi için yola çıktık. Bunu başarmak için elimizden gelen her imkanı kullanacağız. Mülkün sahibi Allah’ıma  bizi başarılı kılması için duacıyım “dedi .

Protokol konuşmalarının ardından yapılan dualarla ek ünitelerin temeli törenle atıldı ve kesilen kurdele ile açılışı yapılan binayı   Özdemir,  Vali Aslan ve diğer konuklarına   gezdirerek  yenilikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tören tüm katılımcılara yemek ve içecek ikramının ardından sona erdi.