Akçakoca Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Alev oda faaliyetleri ve son günlerde yoğun şikayetlere neden olan taksi ücretleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Çapa Restaurant ta Başkan Yardımcısı Ömer Avni Aydoğan ve Genel Sekreter Duygu Tuzcuoğlu ile birlikte düzenlediği kahvaltılı bir basın toplantısında taksiler için düzenlenen yeni tarife ve oda faaliyetleri ile ilgili olarak detaylı bir açıklamada bulunan Alev “ Son günlerde Akçakoca’mızda maalesef taksi ücretlerinde bir karmaşanın yaşandığına şahit oluyoruz. Bazı esnafımız henüz onaylanmamış fiyatları uyguladığına dair şikayetler söz konusu. Biz oda yönetimi olarak Taksi hizmeti veren esnafımızın taleplerini dikkate alarak yeni bir fiyatlandırma yaparak bunu İl fiyat tespit komisyonuna göndeririz. Kurul onayladıktan sonra Düzce Esnaf Odaları Birliğine gider ve onaylanınca Taksimetreler ayarlanır ve yürürlüğe girer. Ancak henüz bu süreç tamamlanmadan bazı arkadaşlarımızın taksimetre açmadığı, halihazırda 50 TL. olan indi bindi ücreti olarak 80 TL , aynı hatta gidecek iki ayrı yolcu alındığı yönünde şikayetler aldık. Kendilerini bulduk ve yapmamaları konusunda ricacı olduk. Yeni tarifenin yürürlüğe girmesini beklemelerini , cezai yaptırımlarının olduğunu söyledik ancak dinletemedik. Bunun üzerine gerekli mercilere Belediye ve Ticaret Sicil müdürlüğüne konuyu ileterek yazışmalarımızı yaptık ve gerekenin yapılmasını istedik.
Toplantımızın ana konusu budur. Bunu kamuoyuyla paylaşmak istedik. Artan akaryakıt ve diğer girdiler nedeniyle esnafımızın istediği ve bizimde vatandaşın ekonomik durumunu dikkate alarak önerdiğimiz ve onaylanan tarife yürürlüğe girdiği gün gerekli duyurular yapılacaktır.” Dedi.
Taksici , minibüsçü ve kamyoncu esnafın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, başta Belediye olmak üzere Kaymakamlık ve diğer odalar işbirliği ile sorunları çözümlediklerini belirten Oda Başkanı Alev ” Gayet şık kullanılabilir Taksi duraklarının yapılmasını sektörde çalışanların bağkur pirim mağduriyetlerinin giderilmesi, Taşımacılık ve servis araç yaşının 15 e çıkarılması, tarife düzenlenmesi, ticari araç kullanım yaşının 69 olarak güncellenmesini Genel Merkezimiz, Düzce İl oda Başkanlarımız işbirliği ile sağladık” dedi.
Ağır tonajlı kamyonların kotalarının iki katına varan yük aldıklarını bunun yolda büyük bir tahribat yaptığını vurgulayan Alev “ İki kata varan tonaj alan kamyonların tüm yolda asfaltı bozduğunu özellikle Ak evler ve Şipir rampalarında derin oyuklara neden olduğunu bunun da trafiği tehlikeye soktuğunu tespit ettik. Kamyoncular Koop. Başkanı Muammer Büyük ile birlikte hareket ederek Alaplı çıkışına bir kantar koyulması girişiminde bulunduk . Bunu sağladık. Bina yapımı başladı. İnşallah yıl sonuna kadar hizmete girecek. Hem yolların bozulmasını hem de taşımacı esnafın sıkıntı çekmesini haksız rekabeti önleyeceğiz.” Dedi.