akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2613
EURO
34,6813
ALTIN
2.403,99
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BAŞKAN YANMAZ ” İÇME SUYUMUZ TERTEMİZ.GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SU İÇİLEBİLİR”

BAŞKAN YANMAZ  ” İÇME SUYUMUZ TERTEMİZ.GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SU İÇİLEBİLİR”
31.08.2023 13:13
494
A+
A-

Akçakoca’nın içme suyunda yapılan incelemelerde suyun temiz olduğu tespit edildi.

Son günlerde bazı kesimler tarafından spekülasyonlar yapılarak içme suyunun  bazı hastalıklara neden olduğu iddialarına karşın Akçakoca Belediye Başbakanı M. Okan Yanmaz’ dan belgeli bir cevap geldi.

Başkan Yanmaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, içme suyunun temiz olduğu ve su da herhangi bir problemin  olmadığını söyledi.

MODERN TESİS VE 13 ÇALIŞAN

Başkan Yanmaz, arıtma tesisinin en son modern sistemde yapılmış olduğunu  ve 13 personel ile hizmet verdiğini belirterek,” Mevcut arıtma tesisimiz en son modern sistemle yapılmış olup  başka belediyelerin  nasıl çalıştığını izlemeye geldikleri örnek aldıkları bir işletme.

Tesis 13 personel ile çalışmaktadır. Başlarında Biyolog Hakan Erdoğan eşliğinde, her gün günlük rutin numuneler alınarak laboratuvar sonuçları bizlere bildiriliyor. Buna göre, Akçakoca’mızın suyu PH derecesi 8 ve kloru da kriterlere uygun olmak kaydıyla siz vatandaşlarımızın çeşmesinden akmasını sağlıyoruz.” Dedi.

 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 9 YERDEN NUMUNE ALIP ÖLÇÜM YAPILIYOR

Başkan Yanmaz, ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin 9 ayrı noktadan numune alınıp kontrollerini yapıldığını, yapılan kontroller ve analiz sonuçlarında içme suyu kriterlerine uygun olduğu, tüm vatandaşlarımızın musluktan akan suyu güvenle tüketebileceklerini ve içebileceklerini ifade etti.”