akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

YENİLERİ BURHAN ÖZDEMİR TARAFINDAN YAPILACAK CEDİDİYE CAMİİ MİNARELERİ SÖKÜLÜYOR

YENİLERİ BURHAN ÖZDEMİR TARAFINDAN YAPILACAK CEDİDİYE CAMİİ MİNARELERİ SÖKÜLÜYOR
23.08.2023 11:21
108
A+
A-

Düzce Belediye Başkanlığınca hayata geçirilen Düzce  Kent Meydanı Projesinde önemli bir yer teşkil eden Cedidiye Camiinin restorasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

Minarelerinin Akçakoca’lı iş insanı Burhan Özdemir tarafından yenilenecek Cedidiye Camii dış cephesinin kumlama tekniği ile temizlenmesinin ardından sac minarelerin kaldırılma işlemine geçildi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile başlatılan Kent Meydanı Projesi doğrultusunda cami-meydan-çarşı konsepti Cedidiye meydanına yakışır şekilde sürüyor. Bedesten tarzı mimari ile yapılan dükkanların farklı bir görsellik kattığı meydanda bölgenin tarihi hafızası konumunda bulunan Cedidiye Camii’nin restorasyonuna yönelik çalışmalar hız kazandı.

İlk etapta Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılması öngörülen projenin çeşitli sebeplerden ötürü hayata geçirilememesi ve ertelenmesi üzerine inisiyatif alan Başkan Özlü, iş insanı Burhan Özdemir ile protokol imzalayarak cami ve minarelere yönelik yenileme çalışmalarının hızlanması noktasında önemli bir adım atmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda camii dış cephesinin tarihi yapıların yenilenmesinde yaygın olarak kullanılan ‘kumlama’ tekniği ile başlatılan ve hassas şekilde yürütülerek tamamlanan temizlik işlemlerinin ardından bu sabah itibariyle minarelerin kaldırılmasına başlandı. Ekipler, çevre güvenliğini alarak gerçekleştirdikleri kaldırma işlemlerini sürdürürken, caminin aslına uygun yapı malzemesi kullanılarak yapılacak olan minarelerde en kısa süre içinde tamamlanarak yerine yerleştirilecek.