akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GÖREVİNE BAŞLAYAN VALİ SELÇUK ARSLAN “VALİLİK SİZİNDİR.HER DAİM ULAŞILABİLİR VALİ OLACAĞIM”

GÖREVİNE BAŞLAYAN VALİ SELÇUK ARSLAN “VALİLİK SİZİNDİR.HER DAİM ULAŞILABİLİR VALİ OLACAĞIM”
20.08.2023 10:59
397
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesiyle Düzce Valiliği görevine atanan Selçuk Aslan, görevine başladı.

Valilik önünde düzenlenen Düzce protokolünün katıldığı  askeri karşılama töreninin ardından kameraların karşısına geçen Vali Aslan Düzceliler’e seslenerek “Valilik sizindir. Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetim anlayışına da uygun olarak görev yapacağım süre boyunca her daim ulaşılabilir bir vali olacağım. Bizler necip milletimize hizmet ederek Cenab-ı Hakk’ın rızasına talibiz. Ancak bu rızanın da milletin rızasından geçtiğini biliyoruz” dedi.

Valiliğin önünde düzenlenen Milletvekilleri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları kurum müdürleri, STK temsilcileri ve Düzce gazetecilerin  katıldığı .karşılama töreninde Protokolle tokalaşarak tanışan Vali Aslan, karşılama töreninin ardından kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin en genç ilinde afetlere karşı hazırlıklı bir şehir oluşturmak için çalışacağını, ulaşılabilir bir vali olacağını ifade eden  Vali Aslan, “Düzce Valiliği görevimin bu güzel şehre, sizlere ve milletimize, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanmış olduğum Düzce Valiliği görevine bugün itibarıyla başlamış bulunmaktayım. Kutadgu Bilig’de denildiği gibi ’Hizmet et, kul hizmeti sayesinde bey olur, hizmeti makbule geçmeyen insan dileğine kavuşur mu?’, yine Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle ’Millete efendilik yoktur, hizmet vardır, ona hizmet eden efendisi olur’ ve Şeyh Edebali’nin ifadesiyle ’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarı ve tarihimizin, medeniyetimizin devlet geleneğimizin birikimlerini göz önünde bulundurarak Düzce’mizi hep birlikte düşünecek, hep birlikte hayal edecek, ilimizin her alanda topyekun gelişimine yönelik adımlarla hizmet çıtasını inşallah daha yukarılara taşımak için el ele birlikte gayret sarf edeceğiz” dedi.

AFETE HAZIRLIKLI OLACAĞIZ

Vali Aslan, deprem ve sel bölgelerinde koordinatörlük yaptığını da belirterek, Düzce’de afetlere karşı hazırlıklı olmak için çalışmalar yapılacağını dile getirerek, “2001 Aralık ayında kaymakam adayı olarak başladığımız mülki idare amirliği yolculuğunda bulunduğum dönem içerisinde kaymakamlık, vali yardımcılığı, mülkiye müfettişliği ve yine istisnai görevler noktasında afet acil durum koordinatörlükleri, il özel idaresi genel sekreterlikleri ve son olarak İller İdaresi Genel Müdürü olarak 22 yılı aşan meslek yaşamım boyunca edindiğim tecrübeler ışığında Düzce ilimizdeki en temel hedefim; vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, kamu düzeninin devamı başta olmak üzere yakın zamanda yaşadığımız sel ve deprem felaketlerini göz önünde bulundurarak ilimizin afetselliğine yönelik tedbirleri almak ve gerekli adımları atmak olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Vali Selçuk Aslan, vatandaşların ulaşabileceği bir vali olmak istediğini de işaret ederek, “Bunların yanı sıra; şehrin tüm dinamikleriyle iş birliği içerisinde, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve şehrimizin tüm kanaat önderleriyle birlikte geçmişte yapılanların üstüne yeni kazanımlar ekleyerek Düzce’mizi daha ileri bir seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm Düzceli hemşehrilerime ayrıca şunları da ifade etmek istiyorum; valilik sizindir. Cumhurbaşkanımızın yönetim anlayışına da uygun olarak görev yapacağım süre boyunca her daim ulaşılabilir bir vali olacağım. Başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere garip gureba ve ihtiyaç sahibi her vatandaşımız bizlere emanettir. Bizler necip milletimize hizmet ederek Cenab-ı Hakk’ın rızasına talibiz. Ancak bu rızanın da milletin rızasından geçtiğini biliyoruz. Bu itibarla milletin rızasını, duasını kazanmak için var gücümüzle gayret edip, Düzce’mizde hayırla anılacak işler yapmaya talibiz” dedi.