akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3216
EURO
34,6744
ALTIN
2.409,17
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKAN YANMAZ, 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKAN YANMAZ, 17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI
17.08.2023 11:49
362
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan YANMAZ, 17 Ağustos 1999 Marmara depremi yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Yanmaz mesajında  “ 17 Ağustos 1999 da binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşımızın da yaralanması sonucu yaşattığı acı ve korku ve travmalarla hafızalarımıza kazıdığımız Marmara Depremi, cağımızın en büyük felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.
Bizlerin büyük bir ders çıkarması gereken, on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz bu yıkıcı depremin yarattığı acı ve yaşattığı korku henüz hafızamızdan silinmemişken 24 yıl sonra ise 6 Şubat tarihinde 11 ilimizi etkileyen çok daha yıkıcı, büyük bir deprem daha yaşadık.

Yakın tarihimizdeki yaşadığımız ve ağır kayıplar verdiğimiz , her anlamda yarattığı yıkıcı etkisi ile ülkemizi derinden yaralayan iki büyük depreme bakarak, önemli fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde bir deprem gerçeğinin her zaman var olduğunu asla unutmayarak, her bir yapımızı bu gerçek üzerine inşa etmeliyiz.
Türkiye deprem haritasında, yüksek riskli bölge içinde yer alan ilimizde , bir daha deprem acısı yaşamamak, ya da olası deprem durumunda, can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir.
Sahip olduğumuz teknolojik ve teknik imkanları kullanarak depreme dayanıklı yapılar ve doğru şehirleşme politikaları uygulayarak, bu doğa olayının yıkıcı etkisini önleyebileceğimiz ortadadır.
Yaşadığımız büyük felaketin 24. yılında hayatını kaybeden hemşerilerimize, Kahramanmaraş merkezli depremde vefat eden vatandaşlarımıza ve tüm deprem şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum ” sözlerine yer verdi.