akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

BAŞKAN VE AKÇAKOCA ESNAFINDAN KARALAMA HABERLERİNE TEPKİ

BAŞKAN VE AKÇAKOCA ESNAFINDAN KARALAMA HABERLERİNE TEPKİ
16.08.2023 11:02
1.857
A+
A-

Son günlerde bazı yerel haber sitelerinde  sürekli olarak Akçakoca’yı ve denizinin kirliliğini hedef alarak yapılan hiçbir belgeye dayanmayan gerçek dışı haberlere belediye yönetimi ve turizmcilerden tokat gibi yanıt…

 

 Akçakoca’yı karalamak adına her fırsatta belgesiz ve ispatsız karalama haberi yapanlara karşı tek ses olan  Akçakoca,  Başkan Yanmaz, Başkan Yardımcıları, ,Turizm Derneği Başkanı ve çok sayıda turizmci esnafın katıldığı haberlerin gerçek olmadığı, belli fatih escort kaynaklardan kasıtlı olduğunun vurgulandığı ve deniz suyunun temiz olduğuna dair belgenin sunulduğu ortak bir basın açılaması yapıldı.

DENİZİN TEMİZLİĞİ RAPORLARLA BELGELENDİ…

Akçakoca turizminin hızlandığı ve Akçakoca esnafının para kazanacağı kısıtlı zamanda; turizmi baltalamak ve Akçakoca esnafına zarar vermek amaçlı haberler yapan bir yayın organına karşı Akçakoca Belediyesi ve bu tür olumsuz haberlerden Akçakoca’nın büyük bir zarar gördüğünü belirten  turizm işletmeleri tek yürek oldu.

Yalan, karalama ve algı amaçlı haber yapan basın organlarına karşı Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili olarak detaylı bir bilgilendirme yapan Başkan Yanmaz’ı açıklaması sonrası alkışlarla destekleyen  Turizm işletmecileri, bu tür haber yapanların Akçakoca düşmanı olduğunu ifade ettiler.

 

DENİZİN TEMİZLİĞİ RAPORLARLA BELGELENDİ

Açıklamasına son zamanlarda sırf Akçakoca esnafını kötülemek, turizmini baltalamak isteyen kendilerini basın olarak niteleyenlerin gerçek olmayan karalama haber yaptıklarını vurgulayarak başlayan Başkan Yanmaz, “Ne amaç peşinde olduğu belli olmayanlar hiçbir belge ve rapora dayanmadan sadece Akçakoca’yı kişisel hesaplar yüzünden karalamakta ve bu durum esnafımızı ekonomik olarak darboğaza sokmaktadır. Üç yılı aşkın sel, pandemi ve diğer doğal etkenlerden olumsuz etkilenen Akçakoca turizmi tam atağına geçmişken bu tür haberler hem Akçakoca’yı hem de esnaflarımızı zedelemektedir.

Birileri çıkmış ‘deniz kirli’ diyerek astı astarı olmayan, hiçbir belgeye dayanmayan haberler yapıp Akçakoca’yı karalayanlar şunu iyi bilsinler. Deniz suyundan farklı noktalardan  toplum sağlığı ekiplerince periyodik olarak numuneler alınır bunlar  Halk Sağlığı Laboratuvarlarında incelenerek açıklanmakta olup bugüne kadar Akçakoca kırmızı kategorisinde hiç yer almamıştır. Tüm vatandaşlarımız www. yuzme.saglık.org.tr adresinden Akçakoca plajlarının temiz olup olmadığını her an  görebilir ve öğrenebilir. Zaten pis olsa biz kurum olarak bunu açıklamak zorundayız. Yapmadığımız takdirde ve ispatı halinde suç işlemiş oluruz ve hakkımızda soruşturma açılr. Var mı böyle bir şey yok. Bu tür haber yapanlar Akçakoca düşmanıdır” ifadesini kullandı.

Açıklama sonrası turizm işletmecileri Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı ayakta alkışlarken, kalabalık grup bu tür haber yapanların ‘Akçakoca düşmanı’  olduğunu vurgulayarak; gerek belediye gerekse kendilerinin karalama haberleri, halkı yanıltıcı bilgilerle  hiçbir belgesi olmadan korku ve paniğe sevkettikleri gerekçesiyle hukuki süreç başlatacaklarını ifade ettiler.

Toplantıda yapılan görüş alışverişinde şehrin görülür noktalarında ve işletmelerin girişlerinde hava sıcaklığı, deniz suyu sıcaklığı ve Deniz  suyu temizlik derecelerini içeren panoların konulması fikri benimsendi.