akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5017
EURO
34,7359
ALTIN
2.399,88
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BAŞKAN YANMAZ,”REFERANDUM KARARI MAHALLELİLERDEN GELEN YOĞUN TALEP ÜZERİNE ALINMIŞTIR”

BAŞKAN YANMAZ,”REFERANDUM KARARI MAHALLELİLERDEN GELEN YOĞUN TALEP ÜZERİNE ALINMIŞTIR”
08.08.2023 20:09
1.182
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, geçtiğimiz hafta Ayazlı ve Yeni Mahalle’ye kurulan ve 10 Ağustos’ta son bulacak mini referandum sandıklarının ne amaçla kurulduğuna açıklık getirdi

 

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen Ağustos ayı oturumu sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda referandum sorusuna yanıt veren Yanmaz, demokratik teamüllerin işletildiği bir imar düzenlemesi konusunu başka yerlere çekmenin doğru olmadığını söyledi.

Mahalle bazlı halk oylamalarının vatandaşın imar değişikliği talebi üzerine yapıldığını belirten Yanmaz, halk oylamasına gidilmesinin tek amacının, uzun zamandır imar düzenlemesi yapılmamış olan yerlerde, zamanla oluşan mağduriyetleri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Belediye olarak halkın tercihinin dışında hareket etme tutumlarının ise mümkün olmadığını sözlerine ekleyen  Başkan Yanmaz, “İmar değişikliği  halk oylamasının, o bölgede yaşayan ve haksızlığa uğradığına inanan insanlar için hayata geçirildi. Bu konular politikaya alet edilemeyecek özel konulardır. Zamanında yapılan imar revizyonunda, bir takım kişiler kollanmış bazıları görülmemiş ise, bugün bu konuyu istismar etmeye çalışanlar o işlerde parmağı olanlardır’ dedi.

İmar değişikliğinin demokratik usullerle gerçekleşmesini sağlayan bu uygulamanın Türkiye’de ilk defa kendileri tarafından hayata geçirildiğini belirten Yanmaz, ‘Bu yöntem ile Başkan kötü niyetli olup şeytanlık yapmak istese dahi, halkın kararının dışında hareket edemeyeceği için çok doğru bir uygulama olacak’ ifadelerini kullandı.

İmar değişikliği kararının sadece belediyenin görev alanına girmediğinin altını çizen başkan Yanmaz, ‘Şehircilik müdürlüğü ve şehir plancısının yapacağı planlar sonrasında ne olacağına karar verilecek. Halkın değişiklik istememesi halinde belediye olarak bir şey yapmayacağız. Bu kadar çok talebin olduğu yerde geçmişte bir şeylerin doğru yapıldığını iddia etmek çok saçma olur.

Kaldı ki ,  Osmaniye mahallesi ve Hacıyusuflar mahallesinde de benzer taleplerin var olduğunu bilmenizi isterim “ dedi.

 

Bu sürecin tamamlanmasıyla nihai kararın Meclis tarafından oylanacağını kaydeden belediye başkanı, ”bu sürecin sonunda ‘evet’ yönünde bir halk iradesi ortaya çıksa bile Meclis olarak önümüze gelecek ve biz hep birlikte yeniden tartışıp oylamaya sunacağız’ dedi.

Konuyla ilgili olarak söz alan Akçakoca Belediyesinin İYİ Partili üyesi Murat Biriktir, kendisinin Yeni Mahalle’de bir mülkü olduğunu, diğer mahallelerde dükkan üzeri 4 kat imar durumunun olduğu yerde kendi mahallelerinde 3 katlı bina sınırlaması olması nedeniyle mağdur olduklarını, yeni bir imar düzenlemesine ihtiyaç olduğuna inandığını söyleyerek Yanmaz’ın kararını desteklediğini belirtti.