akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
27,1206
EURO
28,8759
ALTIN
1.677,68
BIST
8.000,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce
Açık
31°C
Düzce
31°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

AKÇAKOCA’DA KAPKİRLİ KADINLARI, AŞURE GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

03.08.2023 11:28
594
A+
A-

Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi Aşure  geleneğini sürdüren Akçakoca Kapkirli  mahallesi  sakinleri pişirdikleri beş kazan aşureyi hem konuklara hem de  konu komşuya ikram etti.

Aşure geleneğini sürdüren Kapkirli mahallesi kadınları katkı verdikleri ürünler ile  Rukiye Bilgin’in bahçesinde bir araya gelerek muharrem ayı dolayısıyla pişirdikleri 5  kazan aşureyi davet ettikleri misafirlere bahçe kurdukları düzenekte ikram ederken  komşularına da dağıttılar.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz ile birlikte konuk olduğu Aşure gününe , Genci yaşlısı, kadını erkeğiyle çok sayıda  vatandaş katıldı.

Tuzlu ve tatlı olarak  iki ayrı lezzette pişirilen beş kazan aşure  gelen misafirlere  ev sahibi Rukiye Bilgin ve organizede yardımcı olan Tijen Çakır Arısoy tarafından servis edilirken , in, mahalleli kadınların  destekleri ve emekleri ile tatlı, tuzlu aşure yaptıklarını belirten Tijen Arısoy ,bu geleneği  yaşatmak arzusunda olduklarını söyledi.

Hem tuzlu hem tatlı aşureden tadan h er ikisini de çok lezzetli bulduğunu belirten  Başkan Yanmaz ,  etkinliğin sürdürülmesine katkı verenleri kutlayarak davet edilmelerinden mutluluk duyduğunu  belirtti.