akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3868
EURO
34,7453
ALTIN
2.396,22
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

SAADET PARTİSİ : FINDIK 120 TL OLMALI

SAADET PARTİSİ : FINDIK 120 TL OLMALI
01.08.2023 18:52
245
A+
A-

 

Saadet Partisi Akçakoca  İlçe Başkanı Özkan Atıcı; Fındık üreticilerinin dört gözle beklediği TMO’nun Fındık Alım fiyatlarının bir an önce açıklanması gerektiğini  vurguladı.

Taban fiyatın en az  120 TL olması gerektiğini belirten Atıcı konu ,e ilgli bir basın açıklamasında bulundu.

İktidarın  uyguladığı tarım politikasıyla üreticiyi memnun etmesinin mümkün olamayacağının altını çizen Atıcı,; “Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sanayi ve tarım ürünü olan fındığın hasat zamanı yaklaşıyor. Tüm çiftçilerimize şimdiden bereketli bir sezon diliyorum.

Ancak bugün hükümetimizin tarım ve fındık politikalarının çiftçimizi memnun etmesi asla mümkün değildir. Neden mi?
Birincisi ; Fındık borsasının başka ülkelerin ve tekelci zihniyetli bir kaç büyük firmanın elinde olması ve üreticinin fındığına fiyat biçmesi asla kabul edilebilir değildir. Çiftçinin ürettiği ürünün fiyatını kendi belirlemesi gerekmez mi?
Ziraat odalarımız kooperatiflerimiz fındığın fiyatını belirmesi gerekmez mi? Yoksa bu kuruluşlar neden var?
Ürünün fiyatını belirlemesi gereken üreticidir, Saadet Partisi olarak biz bunun arkasındayız ve üreticiden yanayız.

İkinci önemli husus ise; hadi üreticiye fındık fiyatını sormuyorsanız, en azından fındık fiyatlarının da sabit bir endeksi olmalıdır, her sene bir fiyat açıklamasını beklemeye gerek kalmadan, asgari ücret gibi veya döviz kuru gibi bir endeksi olmalı ve üretici de hesabını buna göre yapmalıdır.

Saadet Partisi Akçakoca ilçe teşkilatı olarak, ziraat odamızın yapmış olduğu 1 kg fındık maliyeti çalışmasını inceledik, tabi bu maliyet tablosu 1 ay önceki maliyetler olduğu için, bugün bu maliyetler daha da artmıştır, kg maliyetleri 80-90 liralara dayanmıştır. Bugün fındık fiyatlarının en az 120 tl olması çiftçiye para kazandırır ve Fındık ile geçinen bir ailenin bir yıllık geçimini sağlar. Bu anlamda geç kalınan fındık alım fiyatlarının en kısa zamanda açıklanmasını ve 120 tl’nin alt sınır olması gerektiğini yetkili mercilere iletiyoruz. Tüm çiftçilerimize hayırlı bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.” dedi.