akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

CHP’DE KÖYLERDEN SONRA MAHALLELERDE DE ABANOZ ÜSTÜN

CHP’DE KÖYLERDEN SONRA MAHALLELERDE DE ABANOZ ÜSTÜN
23.07.2023 20:06
269
A+
A-
CHP Akçakoca CHP  ilçe örgütünde bugün  yapılan mahalle  delegeleri seçimlerinde dün yapılan köy delege seçimlerinde olduğu gibi üstünlük Abanoz’un sarı listesinin oldu.


Bugün  yapılan mahalle delegeleri seçimleri sonucunda Osmaniye ve Hacıyusuflar mahallelerini alan   sarı liste 41  diğer mahalleleri kazanan beyaz liste ise 36 oy aldılar.  Köy ve Mahallelerde delege üstünlüğünü elde eden taraf Tuğrul Abanoz oldu.

CHP ilçe binasında gerçekleşen mahalle delegelikleri seçimleri saat 17.00’de sona erdi. Ardından oyların sayımına geçildi.

8 mahallenin 5’inde beyaz listenin önde olduğu görülürken, 2 mahallede önde olan taraf sarı liste oldu. Yukarı mahallede oyların eşit çıkması sonucunda kura çekimine gidildi. Kurayla kazanan taraf beyaz liste oldu.

Tuğrul Abanoz’a destek olan sarı liste ilçenin en büyük mahallesi olan Osmaniye mahallesini kazandı. Sarı listenin önde olduğu bir diğer mahalle ise Hacıyusuflar mahallesi oldu. 4  -4  eşitlikle sonuçlanan Yal Mahallesini ise kurayla beyaz liste kazandı.

Sayımlar sonucunda mahalleler için toplam 77 delegeden  41’i nin oyunu  Abanoz destekçisi sarı liste alırken, Hamdi Deniz’i destekleyen beyaz liste toplam 36 oyda kaldı.

Dün yapılan köy delegeleri sonucu da eklendiğinde ilçe toplamında Tuğrul Abanoz’u destekleyen sarı liste 90 delege çıkartırken, Hamdi Deniz’i destekleyen beyaz listenin çıkardığı delege sayısı 42 oldu.

Delege seçimleri sonrasında  ortaya Tuğrul Abanoz ve yönetiminin  13 Ağustos’ta yapılacak olan ilçe kongresine daha güçlü gireceğini ortaya çıkardı.