akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4029
EURO
34,7782
ALTIN
2.401,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

SON DAKİKA!!!! AKARYAKIT FİYATLARINDA TARİHİ ARTIŞ

SON DAKİKA!!!! AKARYAKIT FİYATLARINDA TARİHİ ARTIŞ
16.07.2023 10:05
1.225
A+
A-

Bugünden itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorinin litresine   bugüne kadar bir seferde  tarihin en büyük zammı yapıldı. Yediden yetmişe her ürünün artmasına neden olacak zam oranı litrede tam   6 TL  olarak belirlendi.

Gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını artıran Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete‘de yayımlandı. Karara göre benzinden alınan ÖTV tutarı 7,52 TL, motorinden alınan tutar ise 7.05 TL oldu. LPG otogazdan alınan litre başı ÖTV tutarı ise 5,77 TL olarak belirlendi.

Karara göre kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda ise 5,77 lira ÖTV alınacak. Ayrıca benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da artışa gidildi. Karar göre; uçak benzini, jet yakıtı ve hafif yağlardan ÖTV alınmamaya devam edilecek. Hükümleri Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek olan karar 16 Temmuz 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi.

LİTRESİ 34 LİRAYI AŞTI

ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana geldi. İstanbul’da benzinin litresi 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 33 liraya yükseldi. Son olarak geçtiğimiz gün yapılan 1.32 liralık zamla İstanbul Avrupa yakasında benzinin litresi 28 liraya yükselmişti.

Zamdan otogazda okkalı bir oranda nasibini aldı ve 15 TL yi buldu.