akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3436
EURO
34,8274
ALTIN
2.379,49
BIST
10.265,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

2021 TÜM EMEKLİ SEN AKÇAKOCA TEMSİLCİSİ ALİ KULAK’TAN ZAMMA TEPKİ

2021 TÜM EMEKLİ SEN AKÇAKOCA TEMSİLCİSİ ALİ KULAK’TAN  ZAMMA TEPKİ
13.07.2023 10:18
201
A+
A-

2021 Tüm Emekli Sen Akçakoca Temsilcisi Emekli Öğretmen Al Kulak  emekliye reva görülen %25 lik zamma büyük bir tepki gösterdi.

Emeklileri adeta açlığa mahkum eden, yok sayan ölçüde düşük zamma ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmamasına örgütlenmelerinin önünün kesilmesine adeta isyan eden Kulak  duygularını “Yürekten selam olsun  sendikada, mücadeleye umut ve dirençle  yoldaş olanlara. Bu mücadele torunlarımıza için, bu mücadele demokrasi için, bu mücadele özgür yarınlar için. Yılmak yok, kırılmak yok, üzülmek yok. Bu yolda tek kişide kalsak da yüreğimizi alanlara bin kişi olarak koyacağız. Aydınlık ve insanca yaşamak adına.

Yıllardır bu mücadeleyi karşılarında görenler, sendikal hakların,  emekten  ve  emekçi den yana yasal olmasına müsaade etmeyenlere karşı yılmadan mücadele eden emekli, emekçi tüm direnen  bizleri , insan yerine koymayıp insanca yaşamamayı reva görenler, dünya devletlerinde emekliyi baş tacı edenlerin karşısında mahcubiyetten çekinmeden, Emeklisini yok sayıp, açlığa, yoksulluğa layık gören bugünün tek adamlı sistemi,  acı reçeteyi Emekliye, çalışana çıkarıp, kaçak sarayda israfa, şatafata devam diyenlerdir.

Emeğin üretime dönüştüğü, sosyal refahı tüm çıkar ve menfaatleriyle birlikte bir avuç kendinden olan yandaş ve sermayedarlara vergisiz, algısız sunan bu düzene karşı yılmayacağız emekliler, emekçiler!

Bugün 12 Temmuz, bugünü tarihe, bir sayfa ayırarak yazacağız! Bu kavga onurlu yaşam için, emeğin ve emekçinin sömürülmesine karşı dur dediğimiz, yettiniz artık dediğimiz, torunlarımızı aynı bu sefil yaşama teslim etmeyeceğimiz, finans ekonomisiyle kanımızı emdiniz, emilecek damarlarda kan kalmadı dediğimiz gündür 12 Temmuz!

Garip gurabanın midesindeki hazmedilmemiş bir lokmayı bile vermeden alan sisteme hayır diyoruz!

Zenginin doyumsuz sofrasına, emeğin lokması, Emeklinin alin teriyle elde ettiği haklarını teslim etmeye hayır diyoruz!

Anayasanın hiçbir şekilde kabul etmediği ödenmiş vergilerin tekrar tahsiline hayır diyoruz!

Gıdalardan, insan yaşamında ki temizlik ürünlerine konulan zamlara hayır diyoruz!

Dünyaya çok kötü görüntü veren raflardan bedava dağıtılıyormuş gibi yağmalanan resimlere hayır diyoruz!

Hayır diyoruz çalışandan bütçe açığını kapatacak kararlara hayır diyoruz. “ diyerek dile getirdi.