akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

BAŞKAN YANMAZ SERTLEŞTİ “ ORTAYA ATTIĞINIZ İDDİALARI İSPATLAMAK ZORUNDASINIZ”

BAŞKAN YANMAZ SERTLEŞTİ “ ORTAYA ATTIĞINIZ İDDİALARI İSPATLAMAK ZORUNDASINIZ”
11.07.2023 12:20
310
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Biyolojik arıtma ve diğer projeler ile ilgili dünya bankasından alınacak kredinin görüşüldüğü ve gergin geçen Temmuz Ayı meclis oturumundan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu’nun tarafından ortaya atılan Danışmanlık komisyonu alındığına yönelik iddialar ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

 

Belediye encümen salonunda Akçakoca ve Düzce yerel basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Yanmaz “ Hiç kimse,   yok şöyle duydum yok böyle imiş gibi kulaktan dolma bilgilerle belediyeyi suçlayamaz. Kişi iddialarını ispatla yükümlüdür.  Bizim belediye kasasına bu krediden kaynaklı bir kuruş girmeyeceğini defalarca açıklamamıza rağmen danışmanlık ücreti verildiğini iddia edenler bunu ispatlamalıdırlar. Ben size  Akçakoca Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün konu ile ilgili belgesini sunuyorum. Kimseye danışmanlık hizmeti karşılığında bir kuruş ödenmediği açık açık yazıyor. Belge isteyen her kim olursa olsun gelip müdürlüğümüzden alabilir. Öyle kuru iddialarla basit siyasi hesaplarla belediyeyi yıpratmaya çalışmak kimseye bir kazanç sağlamaz. “ dedi.

 

Basın mensuplarına birer örneğini dağıttığı belgeyi okuyan Başkan Yanmaz; Kredi ile ilgili olarak Belediyeye geri ödenmek kaydıyla 251 bin  508 lira teminat  bedeli kesildiğini belirterek “ Danışmanlık hizmeti adı altında para ödenmemesine karşın sırf algı yaratabilmek adına , İller bankasını ,Belediyeyi suçlamak ,insanları töhmet altında bırakmak için  yapılmış bir açıklama olarak görüyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. “dedi.

Akçakoca Belediyesinin kasasına bu krediden bir kuruş girmediğinin, Belediyenin sadece  projenin yürütülmesinde denetleme yükümlülüğü taşıdığının altını çizen  Başkan Yanmaz, giderek serleşen açıklamasında;  “ Kasamıza girmeyen paradan nasıl  ödeme yapacağız.  Adı geçen para 300 bin Euro. Yaklaşık 9 milyon TL. Kesilmiş bir fatura varmı. Yok. Neyin parasını vermişiz. İnsan suçlamak bu kadar kolay mı? Akçakoca Belediyesini Suçlamak bu kadar kolay mı? İller Bankasını suçlamak bu kadar kolay mı? Bir laf atayım ortaya kırk akıllı çıkaramasın mantığımı?

Kredinin dağıtımı Çevre Şehircilik Bakanlığının onayı ile   kendisine bağlı İller Bankasının kontrolünde yapılmakta. Bakanlığın onaylamadığı hiçbir hizmet Akçakoca’ya gelmez. Üç yıldır bu konu ile çalışıyor üç aydır da Ak Parti gurubuna bunu anlatıyorum. Akçakoca’ya yapılacak hayati  öneme haiz projeler için alınacak krediye hayır diyenleri tarih yazacaktır. Siyasi ihtiras uğruna bir algı yaratarak  kişileri karala devleti karala Belediyeyi karala, Hükümeti karala Cumhur ittifakını karala.Bu işler bu kadar basit olmamalı” dedi.

40 Yıllık arıtmanın  ekonomik ömrünü doldurduğunu hizmeti sağlıklı veremediğini, her gün Çevre –Şehircilik Bakanlığından  hibe olarak aldığımız  vidanjörle  çekim  yaptıklarını belirten Başkan Yanmaz “ Bu vidanjör olmasa denize pislik akacak. Birilerinin yaklaşan yerel seçimlerde avantaj sağlayacağı endişesi ile hareket ederek Akçakoca’ya ihanet ettiklerini vurguladığı açıklamasında  “  Seçimlere 8-9 ay var. Ben kazanırsam ben, sen kazanırsan sen o kazanırsa o bu projeyi sürdürecektir. Devlette devamlılık esastır. Her halükarda Akçakoca kazanacaktır. Memleket meselesi dedikodu konusu olamaz. Kişi iddiasını belgelerle ispatlama zorunda dır” dedi

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Başkan Yanmaz;

Geldikleri gün itibari ile kasasında para olmayan bir belediye aldıklarını , Geçmiş dönem borçlarını ödemek için  çaba gösterdiklerini, hiç eleştirilmeyen ancak büyük paralar ödenerek yapılan ölü yatırımların bedellerini ödediklerini, 10 milyonları aşan Elektrik, Sigorta  ve sigorta bedellerini ödediklerini,  Esnafın  daha çok kazanması ve istihdam sağlaması için çalıştıklarını , Daha yeşil Akçakoca için binlerce ağaç diktiklerini, 15  yıldır girilmeyen, çivi çakılmayan sokaklara girdiklerini Tarihi Mahalleyi yatırımları ile markalaştırdıklarını, Düzce’ye dahi ambulans gönderip hasta yada cenaze aldıramayan bir belediyeden Türkiye’nin en ücra köşesine kadar bu hizmeti bedelsiz veren bir belediye konumuna getirdiklerini, yıllardır el sürülmeyen işleri belediyenin ekipleri ve özkaynakları ile gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yanmaz, açıklamasını “Kim ki Akçakoca Belediyesini  karalamaya çalışıyor, algı peşinde koşuyor bunu ispatla yükümlüdür. Biz Akçakoca İçin Cumhur İttifakı ruhu içinde  elimizi taşın altına koymuşuz. Çalışıyoruz ve de Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan  ve Genel Başkanımız  Sayın Bahçeli’nin takdir ve teveccühleri ile  çalışacağız “ diyerek tamamladı.