akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

GERGİN GEÇEN MECLİS OTURUMU SONRASI BASIN AÇIKLAMASI YAPAN SARIOĞLU ” BİZ AKÇAKOCA’DA İTTİFAK BİTTİ DEMEDİK”

GERGİN GEÇEN MECLİS OTURUMU SONRASI BASIN AÇIKLAMASI YAPAN SARIOĞLU ” BİZ AKÇAKOCA’DA İTTİFAK BİTTİ DEMEDİK”
07.07.2023 13:49
276
A+
A-

Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu,  gergin geçen belediye meclis oturumunda yaşananlarla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında “Biz cumhur ittifakı bitti demedik” dedi.

Sözlerine kendileri üzerinde ittifak ruhuna aykırı hareket edildiğine dair algı oluşturulmak istendiğini vurgulayan Sarıoğlu “ Öncelikle alınacak krediye neden hayır dediğimizi anlatmak istiyorum “ diyerek başladı.

Açıklamasında Akçakoca için yararlı hiçbir projeye hayır demelerinin söz konusu olmadığını belirten Sarıoğlu  “Biyolojik arıtma başta olmak üzere diğer projelerde kullanılmak üzere olan alınacak  olan 12.5 milyonluk kredi ilk olarak  gündeme geldiğinde  Vekillerimiz il başkanımız ve meclis üyelerimizle istişare ettik ve onay verdik.. Biz Ak Parti olarak Akçakoca için her konuda alınacak kararı istişare ederiz sonra  kararımızı alırız. Bunda da böyle yaptık.  İstenilen kredinin ayrı bir kredi olmadığını gördük ve sorduk Onay verdiğimiz 12. 5 Milyon euroluk krediyi harcadınız yetmedi mi de 10 milyon daha istiyorsunuz diye. Biz gurup olarak bu kredinin Akçakoca’yı büyük bir yük altına sokacağını TL bazında kredinin alınmasını önerdik. Alınacak bu kredilerin içinde danışmanlık hizmetleri olarak 300 bin euroluk rakamlar var. KDV ve diğer ilavelerle toplamda 30 milyonu buluyor. Biz 12.5 milyonu bitirelim sonrasına bakarız diyoruz. 4.5 yıl boyunca bana bir kez gelip arıtma veya başka  bir proje için  birlikte Ankara’ya gidelim  önerisinde bulunmadı destek istemedi.” Dedi.

Cumhur İttifakı olarak Akçakoca’ya yapılacak olan her olumlu çalışmalarına destek verdiklerini belirten Sarıoğlu “ Biz Akçakoca’da ittifak olarak seçimlere girmedik. Belediye olarak bir ittifakımız söz konusu değil. Buna rağmen destek verdik. Şimdi ittifak ruhuna aykırı davranılıyor ithamını kabul edemeyiz. Nihayetinde görüşmeler sonrasında oylama yapıldı gurubumuz  hayır dedi. Toplantı çıkışında Başkan bize yönelik “ siz nasıl hayır dersiniz cumhur ittifakına aykırı hareket ediyorsunuz “ dedi. Bende bunun üzerine “onay verirken iyi hayır deyince mi kötü oluyoruz” dedim . Cumhur İttifakını  sürekli dile getiren biri olarak Başkanın, Ak Parti İlçe Başkanına kendi evinde hakarete yönelik konuşması hiç şık değil.” Dedi

Cumhur İttifakı ortağı olarak kendisini hiç çalışmalarda görmediğini belirten Sarıoğlu “ Bizim Cumhur ittifakı ortağımız MHP dir. İlçe Başkanına  saygı duyarım. Seçim kazanıldığında sadece konvoya katılmış balkona çıkmıştır. Cumhur ittifakı cumhur ittifakı diyerek Akçakoca’yı bu kadar borçlandırmasına karşı çıkarım ve çıkacağız. 12.5 milyonluk kredi kullanıldıktan sonra gündeme gelsin. Acele nedendir. Aracı şirkete komisyon kullandırılması mıdır. Kimdir bu şirketler bunun açıklanmasını istiyorum” dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine “ Ben Akçakoca’da Cumhur İttifakı bitti “ demedim. İttifakımız MHP iledir. MHP den seçilmiş Belediye Başkanı değildir. İttifakı bozmak bizim ne haddimizedir nede gücümüz yeter Bizim ittifaka bakışımızı Akçakoca biliyor.” dedi.

“Komisyon alanları açıklayacağım demiştiniz “ sorusuna ise bununla ilgili çalışmalarının sürdüğünü duyumlar üzerine net bir şey söyleyemeyeceğini yazılı olarak cevap istediğini belirterek geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti