akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2661
EURO
34,7135
ALTIN
2.402,07
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN YANMAZ “CUMHUR İTTİFAKININ RUHUNA UYGUN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

BAŞKAN YANMAZ “CUMHUR İTTİFAKININ RUHUNA UYGUN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
07.07.2023 12:21
226
A+
A-

Akçakoca Belediye Meclisinin Temmuz ayı ertelenmiş meclis oturumunda Ak Parti Meclis Üyelerinin  Biyolojik Arıtma tesisi kredisine ret oyu vermesi sonrasında Ak Parti İlçe Başkanı ile  yaşanan koridorlarda yaşanan gerginlik üzerine, Belediye Başkanı Okan Yanmaz  bir basın açıklamasında bulundu.

Çoğunluk sağlanamayan ertelenmiş meclis oturumunda ele alınan Dünya Bankası kredi borçlanmasına Ak Partili meclis üyelerinin ret oylarına rağmen, diğer meclis üyelerinin evet oylarıyla geçen 10 milyon euroluk kredi borçlanması için Başkan  Yanmaz’a yetki verilmesi kararının  kabul edildiği tartışmalı oturumun ardından Meclis koridorunda taşınan gerginlik ile ilgili başkan Yanmaz sıcağı sıcağına bir basın açıklamasında bulundu.

Makam odasında yapılan ve meclis oturumunu izleyen tüm yerel basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında Başkan Yanmaz, Cumhur İttifakı’na sadakatle bağlı olduklarını vurgulayarak başladı.

Yaşananların Cumhur ittifakı ruhuna aykırı olduğunun altını çizen ve Akçakoca için tarihi bir fırsatın değerlendirilmemesi yönünde tavır takınan Ak Parti İlçe Başkanı ve Meclis gurubunun neyi amaçladığını anlayamadığının altını çizen Yanmaz açıklamasında  “ Daha önce de gündemimizde yer alan ve 12.5 milyon euroluk kredinin onaylandığı gündemin 1. Maddesi  olan biyolojik pis su arıtma tesisi ile Ak Evler deşarj hattı ve bu şarjda kullanılacak ekipmanlar, makinelerle ilgili gündem maddesi mecliste  görüşüldü Ak Partinin hayır oylarına karşın  oy çokluğu ile geçti. Cumhur ittifakına çok değer vermemize rağmen, Cumhur ittifakının üyeleri kendilerini üç aydır bu konuyla ilgili bilgilendirmemize rağmen hala ısrarla bizi bilgilendirmediniz deyip algı yapmaya çalışıyorlar. Ve bugün ‘hayır’ dediler bu karara.

İller Bankası ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden yetkilileri aradıklarını söylemelerine rağmen bir hafta önce ertelediğimiz ve konuştuğumuz bu konuyu yeniden ele aldık. Kendileri de bu konuyu araştırdıklarını söylediler. Akçakoca’nın 40 yılı aşkın bir süredir yaşadığı pis su arıtma sorunu artık patlama noktasına geldi. Biz bu maddeyi onaylamazsak yarın büyük sorunlar ortaya çıkar diye anlatmamıza rağmen ikna olmadılar.

Israrla söylememize rağmen bunu Çevre Şehircilik Bakanımız ve İller Bankası Genel müdürümüz onaylanmış  belediye olarak parasal konulara müdahil olmamız söz konusu değil, kullanılacak oranda borçlanacağız, Tamamının tahsisi söz konusu değil, Akçakoca’mızın geleceğiyle ilgili sorunlar bu önemli projelerle ortadan kalkmış olacaktır. Bizi ilgilendiren esas nokta budur dememize rağmen ‘ret’ verdiler. Kendilerini Akçakoca halkının takdirine bırakıyoruz. “ dedi.

“Cumhur İttifakının birleşeni olarak Bizler, Cumhur ittifakına her zaman güvenlik, inandık ve bu yolda da devam edeceğiz. “ diyerek açıklamasını sürdüren Yanmaz “ Ancak  kendileri bu aşamadan sonra ısrarla ittifakın bittiğini bize söylediler. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Biz Cumhur İttifakına, sayın Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan ve genel başkanımız Devlet Bahçeli’ye sonuna dek güvenerek her zaman o yolda çalışmayı kendinize borç biliyoruz. Onların anlayışı neyse o kendilerini bağlar.

Bayramlaşma  toplantılarında İttifak bitti diye beyanat veriyorlar Biz onları kaale almıyoruz. Biz genel başkanlarımız neredeyse aynı yolda devam ediyoruz. Cumhur ittifakının bir neferi olarak sonsuza dek devam etmeye çalışacağız. Bizim için esas önemli olan nokta Akçakoca’nın geleceğiyle ilgili olan bu büyük projelerin 5 yıl ödemesiz olduğu. Bunun Dünya Bankası ve Çevre Şehircilik Bakanlığı sayesinde alınan ve tarihinde de en büyük alınan kredi olduğu gerçekliği. Bu krediye ihtiyacı olan ilçeleri illere dağıtımı konusunda Akçakoca Belediyesi’ne oldukça büyük bir pay düştü. Mevzu bunun onaylanıp bu fırsatın Akçakoca için kaçmaması gerektiği yönünde. Çünkü zamanında Nazmi Başkan geniş öngörüsü ile   barajı yapmamış olsaydı ben bugün  belediye başkanı olarak şu anda sadece su ile uğraşıyor olacaktım. Allah razı olsun Akçakoca’ya faydalı işler yapıldı ve onun kredi ödemesini de hiçbir şekilde sızlanmadan ödüyorum. Çünkü gerçekten Akçakoca’ya yararlı bir proje oldu. Bugünkü projeler de zamanı geldiğinde çok faydalı olduğu görülecek.” dedi.

Açıklamasının son bölümünde Pusula Katamaran gezi teknesinin alımına da karşı çıktıklarına dikkat çeken Yanmaz;” Alınmasına  itiraz ettiler. Şimdi ise bizden daha çok sahip çıkıyorlar. Sebebi ise gördüler geminin Akçakoca’ya ne kadar çok katma değer kattığını. Bu gibi projelerle bizim özellikle sağduyulu meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman bu yolda, Akçakoca’nın geleceği yönünde olumlu bir tutum sergileyeceklerini Akçakocalı hemşerilerimin bilmesini istiyorum. Bizler arkadaşları ısrarla en açık şekilde aydınlatıyoruz, ona rağmen siyasi küçük hesaplarla bu işlere hayır diyorlar. Onları da gene Akçakoca halkına havale ediyorum. İnşallah Akçakoca’nın güzel geleceği için bizler meclis üyesi ve ekibim olarak güzel şeyler yapacağımızın bilinmesini istiyorum.” diyerek tamamladı