akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2648
EURO
35,0702
ALTIN
2.464,60
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

AK APARTİ İLÇE BAŞKANI SARIOĞLU’NDAN AKÇAKOCA’YA DAİR AÇIKLAMALAR

AK APARTİ İLÇE BAŞKANI SARIOĞLU’NDAN AKÇAKOCA’YA DAİR AÇIKLAMALAR
22.06.2023 22:25
294
A+
A-

Akçakoca yerel basını ile kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İlçe Başkanı  Esvet Sarıoğlu  ,  Akçakoca’da  gerçekleştirilen ve hazırlık aşamasındaki projeler ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Akçakoca’nın çiçeği burnunda nezih işletmelerinden  Limâ Cafe’de  gerçekleştirilen basın toplantısına beraberinde yönetim kurulu üyeleri Osman Cumur, Ziya Denizgez ve Muhammet Çakır ile katılan başkan Sarıoğlu sözlerine , gerek 14 Mayıs gerekse 28 mayısta yapılan seçimlerde kendilerine teveccüh gösteren tüm seçmenlere, habercilere ve gece gündüz demeden özverili çalışmaları ile   başarılı sonuçlarını elde edilmesine katkı sağlayan ekibine  Cumhurbaşkanı ve teşkilatı adına teşekkür ederek başladı.

TOKİ’YE   ARSA TAHSİSİ

Akçakoca’da TOKİ konutlarında çalışmaların yakında başlayacağını , Doğancılar’da  bu proje için sağlanan arazinin bitişiğinde bulunan ve KYK Erkek öğrenci yurdu yapılması planlanan araziyi TOKİ’nin  konut alanı kapsamına aldığını ancak gerekli girişimlerle bulunarak geri alındığını belirten  geri aldık ve KYK yurdu yapılacak  yerin geri alındığını belirten Sarıoğlu  KYK yurdu yapımına başlanacağını ifade etti.

Akkaya köyünde milli emlak’a ait olan 2b kapsamındaki 360 dönümlük araziyi evini yapacaklara arsa projesi kapsamında TOKİ nin aldığını  ancak bu yerin dedelerden miras yerler olduğunu ihalesinin yapılmadığ yerler olduğunu  vatandaşın mağduriyet yaşadığını Muhtarın belirtmesi ve çözüm istemesi üzerine devreye girdiklerini belirten lçe Başkanı Sarıoğlu sorunu Melenağzı  Köyü bölgesindeki yer önermesiyle çözüldüğünü açıkladı. Bu konuda emeği geçen Bakan yardımcılarına ve mülki amirler ile Ayşe Keşir’e teşekkür etti.

ÜNİVERSİTE YOLU

Üniversite yolunun yapılması ile ilgili Belediye ile müşterek çalışmalar yürüttüklerini konuyu Vali Beyin bizzat müşahede ettiğini belirten Sarıoğlu, Okan Başkan yaya ve bisiklet yollarını yapacak bunun için DSİ nin bir istinat duvarı ve bir bölümde dere ıslah çalışmasını tamamlamasını beklediğini  bu işler tamamlanınca  Özel idare olarak asfaltın döküleceğini ve yolun kısa bir süre içinde tamamlanacağını belirtti.

YENİ HASTANE

Yeni hastane yapımının iki kez ihaleye çıktığını ancak  mevcut fiyatlardan teklif veren çıkmadığını düzenleme yapılmasının beklendiğini belirtti.

YEREL SEÇİMLER

Sözü yerel seçimlere getiren İlçe Başkanı Sarıoğlu, Ak Partinin seçimlerden başarıyla çıkmış bir parti olduğunun altını çizerek herkesin yerel seçimlerde Ak Partinin adayının kim olacağını kimin aday gösterileceğini merak ettiğini belirterek “ Ak Parti camiasından bir den çok hatta sekiz on aday da çıkabilir.  Bunlardan birini genel merkezimiz bizlerinde fikrini alarak  aday gösterecektir. Biz bu konuda en yetkin kişinin belirlenmesi konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. İsimler önemli değil. Önemli olan bu hizmeti  en iyi kimin yapacağıdır..     Ak Parti mizin  Genel seçimlerde aldığı  sonuçlar adayımızın seçimi kazanacağını göstermektedir.Bu konuların bugünden konuşulması erken. Detay konuşmaları eylül ayında yaparız” Dedi.

ESKİ  CEZAEVİ

Eski  ceza evinin restorasyonunun Düzce Belediyesince yapılarak Mahalle Bakır Tencereliler Kooperatifi kadın girişimcilerinin kullanımına verileceğini, Gerekirse kapatılabilecek Portatif yüzme havuzunun tamamlanacağını, olimpik havuzun belediyenin gösterdiği yerde yapılacağını ve ödenek beklendiğini   sözlerine ekledi.

FINDIK FİYATI

Fındık konusunda  vatandaşın beklentisini en iyi şekilde değerlendirecek camianın çok deneyimli ve yıllardır içinde olan Sakarya Milletvekilimiz Lütfi Bayraktar olmak üzere bölge milletvekillerinin  çalışmalarını sürdürdüğünü ve  sevindirici fiyatın Cumhurbaşkanına sunulacağını hasat tarihinde de açıklanacağını belirterek “ TMO derhal devreye girerek alım yapacak  böylece üreticimiz mağdur edilmeyecek” dedi.

SAPAKTA YAPILAN İMAR DEĞİŞİKLİĞİNDE RANT İDDİASI EKSİK BİLGİLENDİRMEDEN KAYNAKLI

Bir süre önce Sapak mevkiinde İYİ Parti İlçe Başkanı Alkan Lokum’a ait arazide yapılan imar değişikliği konusunda rant iddialarında bulunduklarını ancak sonradan öğrendiklerine göre durumun öyle olmadığını vurgulayan Sarıoğlu “ Bize konu ile ilgili  belediyeden açıklayıcı bilgiler verilmediğinden böyle bir durum kaynaklandı. Ön bilgimiz olmadığından resen yapılan değişiklikte bir çıkar ilişkisi olduğu anlayışıyla birilerine menfaat sağlanıyor düşüncesiyle  siyasi hayatıma mal olsa da sonuna kadar takipçisi olacağımızı söyledik. Ama gördük ki belediye kendine ait alanı toparlamış bir menfaat sağlamış vatandaştan da daha çok yer almış. Bu nedenle de  zamanında bilgi vermeyen belediyedeki muhataplarımı suçluyorum. Vatandaşın hakkına girmişiz” dedi.

Bu tür toplantıların sıklıkla yapılması arzusunda olduğunu belirten Sarıoğlu   sorulan soruları sohbet havasında yanıtlayarak toplantıyı sonlandırdı.