akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

“BİR  AĞACIN OLSUN” KAMPANYASINA DESTEK VERENLER  ONORE EDİLDİ

“BİR  AĞACIN OLSUN” KAMPANYASINA DESTEK VERENLER  ONORE EDİLDİ
07.06.2023 21:12
329
A+
A-

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörü Nursel Yanmaz geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Bir Ağacın Olsun’ kampanyasına destek verenleri diktikleri fidanlara adlarına yazılı plaket onurlandırdılar.

Çok sayıda hayırseverin destek verdiği kampanya  kapsamında İlçenin belli bölgelerine dikilen ağaçlara  Başkan Yanmaz ve  Eşi Nursel Yanmaz tarafından  hayırsever vatandaşlarının adlarına yazılı tabelalar asıldı.

Başkan Yanmaz,  konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ağaçların önemli oranda oksijen sağladıklarını vurgulayarak ”Değerli Akçakocalı hemşerilerim. Biliyorsunuz ki  ağaç oksijen sağlaması bakımından  önemli bir depodur.

Bizde buna istinaden Akçakoca Belediyesi olarak  göreve geldiğimiz gün itibariyle daha yeşil daha sağlıklı daha mutlu bir Akçakoca için her ağaçlandırma çalışmasına büyük önem verdik.

Kendi bünyemizde yaptığımız çalışmalara ek olarak “ senin de bir fidanın olsun” kampanyasını başlattık. Düzce ve Akçakoca’dan çok büyük katılımlar oldu. Katılımcılar tarafından bağışlanan fidanları büyük ve küçüklüklerine göre  planlanan bölgelere diktik.

Böylece  Akçakoca’mızın belli bölgelerinde ki ağaç eksiklerini giderdik.

Bu kampanyaya katılan herkese çok teşekkür ediyoruz. Canı yürekten selamları iletiyorum.  Devam eden kampanyamıza  katılmak isteyenleri Akçakoca belediyemize başvurmaları için  davet ediyoruz.

Bugüne kampanya kapsamında  kadar farklı çeşitlerde  759-800 ağaç, Belediye olanakları ile  4500 kadar  çınar ağacı ayrıca iki yıldır  Limon portakal greyfurt olmak üzere 3700 civarında fidan dikimi gerçekleştirdik. 700 adet  karayemiş ve en az 500 tane defne fidanı dikimi gerçekleştirdik. Devam ettirdiğimiz ağaçlandırma çalışmaları için    orman genel müdürlüğüne  9 bin ağaç talebinde bulunduk. İnşallah genel müdürlük kent peyzajına uygun ağaçları sağladığı zaman dikimini gerçekleştirdiğimiz ağaçlarla Akçakoca’mız daha da yeşil olacak.

Akçakoca hemşerilerimin şunu bilmelerini istiyorum. Bu ağaçları büyük maliyetlerle  satın alarak dikmiyoruz.  Sadece bu büyük ağaçlar bedelli alınıyor ki ;  Bu büyük ağaçların maliyetini  katılımcılar karşılıyor Onun için Akçakoca belediyemize ekstra bir külfet olmamıştır. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi .

Kampanyaya katılan herkese çok teşekkür eden  Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Müdürlüğü Gönüllü Koordinatörü Nursel Yanmaz “ Gittiğim hiç  kimse beni kırmadı. Çay ve kahvelerini içtik. Katılım sağladılar. Bu  çalışma bizim çocuklarımız için çok önemli olduğunu anlattık. . Çocuklarımıza bir nefes ve bir gölge bırakmak  bizim görevimiz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.  Yeni atılacak olanları başvurmaları için belediyemize bekliyoruz.” dedi.