akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5372
EURO
34,8746
ALTIN
2.434,25
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’LI GENÇ POYRAZ VURAL’DAN BÜYÜK BAŞARI

AKÇAKOCA’LI GENÇ POYRAZ VURAL’DAN BÜYÜK BAŞARI
28.05.2023 10:48
573
A+
A-

Akçakoca’nın Saygın iş adamlarından turizmci Mustafa Vural’ın torunu genç iş insanlarından girişimci Bora  Vural’ı oğlu Küçükçekmece TOKİ Erdem Beyazıt ortaokulu öğrencisi Poyraz Vural Mersin’de yapılan okul sporları Türkiye şampiyonasında yıldız erkekler kategorisinde 3. olarak Akçakoca’ya büyük bir gurur yaşattı.

26.05/2023 tarihinde Mersinde yapılan yıldız erkekler kategorisi oryantiring karşılaşmalarında  bireysel sıralamada Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan  Poyraz Vural hedefinin Türkiye birincisi olmak olduğunu belirtti.

 

5 yıl önce bu spora başlayan , yeteneği ile öğretmenlerinin dikkatini çeken takıma alınan ve gösterdiği başarılarla il ve guruplarda bir çok başarıya imza atan Poyraz Vural  bu başarılarını Türkiye üçüncülüğü ile taçlandırdı.

Akçakoca’yı başarıyla temsil eden ve ulusal bir yarışmada Akçakoca adını  duyuran Poyraz Vural’ı kutluyor daha büyük başarılara imza atmasını diliyoruz.

Oryantiring nedir?

Oryantiring, harita ve pusula yardımıyla katılımcıların şehirden uzak bir arazide kontrol noktalarını en hızlı şekilde bulmaya çalıştıkları bir spor dalıdır. . Henüz olimpiyat oyunlarında yer almasa da ulusal ve  uluslararası bir federasyona ve dünya genelinde birçok organizasyona sahip.

Tarihi 19. yüzyıla kadar uzanıyor. 1800’lü yıllarda İsveç’te askeri eğitimlerin bir parçası olarak ortaya çıkan günümüzde kayıp bulma konusunda yararlanılan oryantiring, aradan geçen yıllarda temel prensiplerini genel hatlarıyla korudu. Günümüzde de askeri eğitimden ziyade insanların hobi olarak da yapabileceği bir spor haline dönüştü.