akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM” KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 13. CUMHURBAŞKANIDIR”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI LOKUM”  KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 13. CUMHURBAŞKANIDIR”
28.04.2023 13:25
283
A+
A-

İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin  ülkemiz için bir kader seçimi olacağını vurguladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Akçakoca ve Düzce ölçeğinde de cumhurbaşkanlığı seçiminde hem İYİ Parti hem de Millet İttifakı olarak yoğun çalışmaları devam ettirdiklerinin vurgulayan ,

İYİ Parti olarak her kademede hazır oldukları seçim sürecinde, programlı bir çalışma ile vatandaşlarla buluşmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen İlçe  Başkan Lokum,

“Bizim sahada da gördüğümüz, tüm anket çalışmalarında da, yirmi farklı anket şirketinin anket sonuçlarına göre Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığını çok rahat bir şekilde kazandığı artık gün gibi aşikar duruma geldi.

Şahsen  gördüğüm kadarıyla yüzde 56’ya 44 gibi bir oranla Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olduğu konusunda artık kesin fikre ben de sahip oldum.” Dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener’in Mansur Yavaş ve İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sisteme dahil edilmelerini sağlamasının   sahaya çok olumlu yansıdığının mitinglerden görüldüğünü belirten Lokum, Uşak mitinginin  tarihin en kalabalık mitinglerinden biri olduğuna dikkat çekti.

 Düzce’de fermuar sistemi uygulandığını  ve Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçime girildiğini belirten Lokum; “Birçok yerde örneğin  Yozgat’ta Cumhuriyet Halk Partisi çekildi, İYİ Parti’nin adayları var. Düzce’de de Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosuyla seçime giriliyor. Bunu karışıklık yaratmaması için burada açıklamak istedim. Biz Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy atacağız. Yani şöyle söyleyeyim; Cumhurbaşkanlığı için  Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milletvekilliği için  Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy kullanılacak. Zaten İYİ Parti’nin ve diğer Millet İttifakı bileşenlerinin pusulada logosu olmayacak. Genel merkezlerimizin almış olduğu karar bu.

Ayrı ayrı girdiğimiz yerler de var. Mesela Bolu’da Sakarya’da, Zonguldak’ta ayrı ayrı giriliyor ama Türkiye’nin 9 ilinde CHP’den 7 ilinde de İYİ Parti’den seçime giriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli olduğu kadar milletvekilliği seçimi de çok önemli olduğu için genel merkezlerimiz milletvekilliği çıkarma ihtimali olan yerlerde böyle kararlar aldılar.

O yüzden tüm Millet İttifakı bileşenlerinin seçmenlerinin ve özellikle şahsım dolayısıyla tüm İYİ Parti seçmenlerinin Millet İttifakı’na destek vermeye ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olan Millet İttifakı adaylarına oy vermelerinin çağrısında bulunuyorum. Bizler de Düzce genelinde bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Cumhurbaşkanlığı seçimi artık bitmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. cumhurbaşkanıdır. Millet İttifakı’nda ülkenin güzel günlere kavuşacağı güzel günler hep beraber yakındır.” Dedi.