akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

AKÇAKOCA’DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ.

AKÇAKOCA’DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ.
25.04.2023 20:20
337
A+
A-

Artan Maliyetler, araç  sigorta bedelleri asgari ücret ve sigortanın artışı yedek parçalardaki astronomik artışlar ve diğer giderlerin aşırı yükselmesi nedeniyle Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne(DESOB) müracaat eden ve tarifenin yenilenmesini isteyen taksici esnafının talebi incelenerek taksi ücretleri yeniden belirlendi.

Akçakoca  Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından  talep edilen ve uygulanacak yeni tarifeye göre indi bindi 50 TL olarak kararlaştırıldı.

Taksimetre açılış ücreti 20 TL olurken her 1 kilometrede taksimetre 15 TL yazacak .

Bugün uygulamaya başlayan yeni tarife ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Alev

Taksici esnafının masraflarının ağır olduğuna dikkat çekerek “Akaryakıt fiyatları  başta olmak üzere tüm girdilerimiz ve mali yükümlülüklerimiz çok arttı Taksici olarak lastiklerimiz pahalı. Yaz-kış lastik  değiştiriyoruz. Artı  Sigortalarımız pahalı . sigorta ve Bağ-Kur prim ücretleri var.  Bilindiği üzere yaklaşık 18 aydan bu yana zam yapılmadı. Vatandaşlarımız  yeni taksi fiyatlarını pahalı bulabilirle ancak Vatandaşımızın taksici esnafını  da düşünmesi lazım. Üstelik Akçakoca’da  taksi kullanım alışkanlığı da düşük. Biz dolu gidip, boş geliyoruz. Bütün bunlar bir araya gelince zam kaçınılmaz oldu ” dedi.

Yeni Tarife