akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3544
EURO
34,7650
ALTIN
2.401,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ULUSAL EGEMENLİĞİN TEMELİNİN ATILIŞININ VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN  103 YILINI GURURLA KUTLADIK

ULUSAL EGEMENLİĞİN TEMELİNİN ATILIŞININ VE ÇOCUK BAYRAMI’NIN  103 YILINI GURURLA KUTLADIK
23.04.2023 20:50
265
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı ile Büyük Millet Meclisinin açılışının 103.  yılı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de  törenlerle kutlandı.

İlk tören saat 10 00 da  hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Özer’in çelenk sunumu ile başladı.

İlçe protokolü, Siyasi parti ilçe başkanları STK Temsilcileri , daire ve okul müdürleri ile okulların bayrak flama ekiplerinin  katıldığı çelenk sunum törenin saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Çelenk sunum tünelinin ardından saat 11.00’de çukur tarlada bin kişilik spor salonunda gerçekleştirilen   2. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Can, Belediye  Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan , İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Ünlü , Cumhur ittifakı VE  millet ittifakını oluşturan partilerin ilçe başkan ve yöneticileri ile yüzlerce vatandaşın katıldığı törende Kaymakam Can ve Başkan Yardımcısı Yazgan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

 Günün önemine binaen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in  konuşması sonrasında  ,  23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı İle  meclisin açılışının 103. yılı nedeniyle okullar arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerini okumalarının okullar arası çuval ve halat yarışı yapıldı.

İzleyenlerin ilgi ve heyecanla izlediği karşılaşmalar sonrasında , ilçe çapında yapılan şiir kompozisyon dallarında  ve salonda gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okullara Kaymakam Can, Belediye Başkanı Yazgan ve İlçe Jandarma Komutanı Ünlü tarafından ödüller verildi.

Şiir ve kompozisyon dallarında 1. Olan eserlerin okunmasının ardından kutlama programı Fen Lisesi bandosu eşliğinde tüm okulların yaptığı merasim geçişi ile sona erdi.