akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

BALIKÇILIKTA MİLAT: SORUNLAR MASAYA YATIRILDI TBMM’de BALIKÇILIK  VE SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU.

BALIKÇILIKTA MİLAT: SORUNLAR MASAYA YATIRILDI TBMM’de BALIKÇILIK  VE SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU.
22.03.2023 10:15
591
A+
A-

Türkiye’de balıkçılığın bütün unsurları bugün TBMM’de biraraya geldi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in davetiyle gerçekleşen toplantıda Türk balıkçılığının önemli sorunları masaya yatırıldı.

Akçakoca Balıkçıları adına Özgür Karakaş’ın katıldığı , CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ev sahipliğinde gerçekleşen ve farklı parti temsilcilerinin de söz aldıkları toplantı iki oturuma sahne oldu. Türk balıkçılığı adına değerli fikirlerin masaya yatırıldığı toplantıda, kooperatif ve dernek başkanlarından akademisyenlere, su ürünleri mühendislerinden reislere ve balıkçılara, Türkiye’de balıkçılığın tüm unsurları ilk kez biraraya geldiler. Çatı örgütlerinden olan DEM-BİR ve SÜRKOOP, gibi kuruluşların Yönetim Kurulu Başkanı düzeyinde katılım sağladıkları toplantılarda, Amatör ve Sportif balıkçılar ve dalgıçlar da sivil toplum kuruluşu ve bireysel düzeyde yer alarak sorunlarını dile getirdiler.

Katılımcılar TBMM Genel Kurulu öncesinde Ak Parti Milletvekilleri İsmet Yılmaz ve Bülent Turan’ı makamlarında ziyaret ettiler. Toplantılar sonrasında 4 partinin ilgili milletvekilleri tarafından yapılan Genel Kurul konuşmalarında önergeye destek verdiler. Tüm partilerin mutabakatıyla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu’nun kurulması ile ilgili TBMM Genel Kurulunda karar alındı. Karar sonucu olarak, 3 aylık görev süresinde faaliyet gösterecek olan TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu, sadece Ankara değil Türkiye’nin pek çok bölgesinde incelemeler yaparak Türkiye’de balıkçılık ve su ürünleri alanındaki tüm sorunların ivedi çözümü için önemli bir zemin olacak.

Toplantıya katılan balıkçılığın bütün unsuru kuruluşlar ve balıkçılar, bu toplantının balıkçılık açısından milat olabileceğini, ilk kez tüm unsurların bir araya gelmesinden dolayı memnun olduklarını, bununla birlikte Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu’nun sorunların çözümünde ciddi ve etkin bir zemin olacağına inandıklarını ifade ettiler.

Görüşmeler sonrasında Meclis araştırma komisyonu kurulması kararı alındı. Resmi Gazete ‘de yayımlanan karara göre, balıkçılık ve su ürünleri sektöründeki sorunların araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması Komisyonu kurulacak. Komisyon, 21 üyeden oluşacak ve 3 ay süreyle çalışacak.

ÖZGÜR KARAKAŞ AÇIKLAMASI

Çalışmalara Akçakoca Balıkçılarını temsilen katılan Özgür Karakaş konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından  ; “Bugün Su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunları ile ilgili meclis önergeleri kapsamında haklarımızı savunmak ve sürdürülebilir avcılığı devam ettirmek amacıyla CHP Sinop milletvekili Sayın Barış Karadeniz önderliğinde TBMM’de toplandık. Daha sonrasında sesimize kulak veren, Çanakkale’de yaşadığım dönemlerde de birçok iyiliğini gördüğüm Akp Grup Başkan Vekili Sayın Bülent TURAN ve Meclis üyesi Sayın İsmet Yılmaz ile sorunlarımız hakkında görüştük. Yapılan görüşmeler neticesinde bir komisyon kurulması kararı alındı ve yarım saat sonra fotoğraflarda da göreceğiniz üzere canlı yayında neticeye varıldı. Tüm Su ürünleri ve balıkçılık sektörüne hayırlı olsun. Emeği geçen ve konuşmasında bizlerin sorunlarını  ele alan başta CHP Sinop mv Sayın  Barış KARADENİZ olmak  üzere; AKP grup başkan vekili Sayın Bülent TURAN’a Meclis üyesi İsmet YILMAZ’a ,MHP İzmir mv. Sayın Hasan KALYONCU’ya, CHP Samsun mv. Sayın Neslihan HANCIOĞLU’na ,AKP Kayseri mv Sayın İ. Emrah KARAYEL’e  ve İYİ Parti Trabzon mv. Sayın Hüseyin ÖRS’e sonsuz teşekkürler.” ifadesini  paylaştı.