akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5379
EURO
34,8825
ALTIN
2.429,57
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

BURHAN USTABAŞ “HİZMETİ BİR LÜTUF BİLENLERE ARTIK DUR DEMENİN VAKTİ GELMİŞTİR”.

BURHAN USTABAŞ “HİZMETİ BİR LÜTUF BİLENLERE ARTIK DUR DEMENİN VAKTİ GELMİŞTİR”.
19.03.2023 21:59
426
A+
A-

Uzun yıllar TBMM  de yardımcı personel olarak görev yapan, çeşitli firmalarda üst düzey yöneticilik görevlerinden sonra kendi işini kuran  ve halen Akçakoca’da  oto kiralama şirketi sahibi  Akçakoca Hemşin Köyü doğumlu Burhan Ustabaş Düzce Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Düzce İl Yönetiminde Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ustabaş bugün Düzce İl Başkanlığına yaptığı resmi başvurusu sonrasında yaptığı paylaşımda ;

“Son dönemlerde bir devletsizlik hali yaşamaktayız. Geldiğimiz bu noktada adaletin, ekonominin, eğitimin ve devlet kurumlarının düşürüldüğü hal gözlerimizin önündedir.

Bu devleti soyanlara, tüm kamu varlıklarını bir kaç sermaye grubuna peşkeş çekenlere, görevleri bu olmasına rağmen hizmeti bir lütuf bilenlere artık dur demenin vakti gelmiştir.

Bu devletin gerçek sahibi millettir. Sizin de bunu tekrar hatırlamanızı rica ederim.

Büyüklerimiz çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma derler.

Bu makamda en hasıl olacağım zamanın şimdi olduğunu düşünerek, etik değerlerden ayrılmadan yöremin de haklarını birinci önceliğimde tutarak, TBMM’de 11 yıl çıraklığını yaptığım bu göreve talip olduğumu bildiririm.

Seçilenlerin değil seçenlerin hakkının gözetildiği, adaletli paylaşılan, dayısı olanların değil hak edenlerin önünün açıldığı ve ahlakı savaş zamanında bile benimsemiş kendi genetik kodlarımızı hatırlamanın vakti gelmiştir.

Kimsenin kaybetmeyeceği şekilde biz kazanacağız. Bundan şüpheniz olmasın!” ifadesine yer verdi

BURHAN USTABAŞ KİMDİR?

20 .03 .1964 tarihinde Düzce-Akçakoca Hemşin köyünde doğdu.. İlk öğrenimini Hemşin İlkokulunda , ortaokulu renimi Düzce Fatih Ortaokulunda liseyi Akçakoca Ticaret Lisesinde tamamladı.

1982 yılında Akçakoca’da ailesi yanında restoran işletmeciliği ile iş yaşamına başladı.

1984-85 yılları arasında İzmir merkez komutanlığında askeri görevini tamamladı. . 1986 yılından itibaren Anavatan partisinden 17 . 18 . 19 . Dönem (1983 -1995 arası ) İstanbul milletvekili olan Halil Orhan Ergüder’in yanında TBMM’de çalışmaya başladı.  Ergüder’in katılım sağladığı    Avrupa parlamenter birliği , anayasa komisyonu, plan bütçe komisyonu, meclis disiplin kurulu oturumlarını takip etti.

11yıl süren  TBMM tecrübesinden sonra 1996 -97 yılları arasında Ekin Turizm AŞ de genel müdür yardımcılığı ile ticari hayata geçiş yaptı.

1997 yılında Türkiye ’nin ilk özelleştirmesi olan Anadolu yakası elektrik dağıtım şirketi Aktaş Elektrik AŞ nin bağlı  olduğu Ar Holding grup şirketlerinden Ar Otomotiv firmasını  genel müdürlüğü görevinde bulundu.

2005 yılında kendi şirketini kurdu. 2012 yılında Akçakoca’ya dönerek    araç  kiralama sektöründe kendi işini sürdürüyor.

nde aktif ticari hayat’ma devam etmekteyim. 2018 yılında CHP Akçakoca İlçe Teşkilat’ndan gelen talep üzerine CHP’ye ye oldu ve 2019 yerel seçimlerinde Düzce İl Genel Meclisine

Akçakoca ’dan 1. sıra adayı gösterildi. 2021 yılında CHP Düzce İl Yönetim Kuruluna Seçilerek Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevine getirildi. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.